4A 4B'li SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ÇİFTE ZAM! Yüzde 25'e Ek Yüzde 10 İLAVE ZAM Yapılacak

4A 4b’li SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammı son dakika. Çifte zam onayı verildi. Yüzde 25’e ek yüzde 10 İLAVE ZAM yapılacak.

4A 4B'li SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ÇİFTE ZAM! Yüzde 25'e Ek Yüzde 10 İLAVE ZAM Yapılacak

4A 4B’li SSK ve Bağ-Kur Emeklisine ÇİFTE ZAM! Yüzde 25'e Ek Yüzde 10 İLAVE ZAM Yapılacak!

Emekli maaşı alan milyonlarca kişi Temmuz ayında yapılacak maaş zammı oranlarını merakla takip ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Temmuz ayı için bir veri daha kesinleşmiş oldu. Buna göre 4 aylık enflasyon yüzde 18.72'ye ulaştı. SSK ve bağ-kur emeklisi bu oranları doğrudan enflasyon zammı olarak alacak. Memur ve memur emeklisi için yapılacak zam ise Toplu sözleşme zammına ek enflasyon farkı ile belirlenecek. Ancak emekliler için sürpriz bir açıklama daha geldi. SSK ve bağ-kur emeklisine yüzde 25 enflasyon zammına ilave olarak yüzde 10'luk ek zam yapılacak.

Emekliye sürpriz zam açıklaması ile birlikte milyonlarca kişinin yeni maaşları da hesaplanmaya başlandı. Temmuz 2024 emekli maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri netleşti. Emekliler Temmuz ayından itibaren rahat bir nefes alacak Maaşlar çifte zam ile artacak. Peki temmuzda Emekliye ne kadar zam geliyor? Temmuz ayı en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

4a-4bli-ssk-ve-bag-kur-emeklisine-cifte-zam-yuzde-25e-ek-yuzde-10-ilave-zam-yapilacak-1.jpg

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI HESABI ÇIKTI

SSK bağ-kur ve 4c emeklisi için maaş zammı yılda 2 defa yapılıyor. Ocak Temmuz dönemi için maaş zammı Geçtiğimiz aylarda belli olmuş ve yüzde 49.25'lik bir artış yapılmıştı. Şimdi gözler Temmuz ayında yapılacak maaş zamlarına çevrildi. SSK ve bağ-kur emeklisi Temmuz ayında enflasyon zammı alacak. Memur ve memur emeklisine ise Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı verilecek. Son dakika haberine göre emekli temmuz zammı Hesabı Belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası enflasyon tahminleri doğrultusunda yapılan hesaplamalar ortaya çıktı.

4a-4bli-ssk-ve-bag-kur-emeklisine-cifte-zam-yuzde-25e-ek-yuzde-10-ilave-zam-yapilacak-2.jpg

EMEKLİYE YÜZDE 25 ENFLASYON ZAMMI BEKLENİYOR

SSK ve bağ-kur emeklisinin temmuz zammı hesabı netleşti. Buna göre Temmuz ayında 6 aylık Enflasyonun yüzde 25 oranında çıkması bekleniyor. Bu durumda da SSK ve bağ-kur emeklisi doğrudan yüzde 25'lik bir enflasyon zammı almış olacak. Milyonlarca emeklinin maaşı enflasyon ile birlikte artarken aynı zamanda refah payı zammı ile ilgili de yeni tahminler geldi.

4a-4bli-ssk-ve-bag-kur-emeklisine-cifte-zam-yuzde-25e-ek-yuzde-10-ilave-zam-yapilacak-3.jpg

EMEKLİYE YÜZDE 10 İLAVE ZAM SÜRPRİZİ VAR

SGK uzmanlarına göre Temmuz ayında emekli maaşlarına çifte zam yapılacak. SSK ve bağ-kur emeklisi için yüzde 10'luk bir ilave zam sürprizinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Çünkü emekliye enflasyon zammına ek olarak refah payı zammı da yapılıyor. Ocak ayında olduğu gibi Temmuz ayında da refah payı zammı için hesaplamalar başladı. Sosyal Güvenlik uzmanlarına göre refah payı zammı Temmuz ayında yüzde 10 olacak. Böylece SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşları da yüzde 35 oranında artmış olacak.

4a-4bli-ssk-ve-bag-kur-emeklisine-cifte-zam-yuzde-25e-ek-yuzde-10-ilave-zam-yapilacak-4.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 2 FORMÜL VAR

Temmuz ayı itibarıyla en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Ocak 2024'te 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı için temmuzda 2 formül öne çıkıyor. Bunlardan birincisi enflasyon oranında artış yapılması İkincisi ise doğrudan seyyanen zam yapılması. Şu an için en düşük emekli maaşı konusunda kesin bir açıklama bulunmuyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor.