Bir garip olay! Bungalov hırsızlığının aslı başka çıktı

İstanbul'un Çatalca ilçesinde 5 adet bungalov alan vatandaşların evlerinin havuzlarıyla birlikte çalındığı iddialarının sonrasında kaymakamlık bir açıklamada bulundu.

Bir garip olay! Bungalov hırsızlığının aslı başka çıktı

İddiaların asılsız olduğunu ifade eden Çatalca Kaymakamlığı, "5 Mart 2024 tarihinde evleri yapan müteahhidin, söz konusu malzemeleri ödemesini alamadığı gerekçesi ile demonte hale getirerek bölgeden kaldırdığı anlaşılmıştır” şeklinde ifadeler kullandı. Çatalca'da 5 adet bungalovun havuzlarıyla birlikte çalındığı iddialarını kaymakamlık kesin bir dille yalanladı. Kaymakamlıktan yapılan bir açıklamada, "5 Mart 2024 tarihinde evleri yapan müteahhidin, söz konusu malzemeleri ödemesini alamadığı gerekçesi ile demonte hale getirerek bölgeden kaldırdığı anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

bir-garip-olay-bungalov-hirsizliginin-asli-baska-cikti.jpg

EVLERİNİ GÖREMEYİNCE ŞOKE OLDULAR
Olay, Çatalca Akalan Mahallesi'nde yapılan bir proje çerçevesinde 5 havuzlu bungalovda cereyan etti. Bungalovlar peyzaj düzenlemeleri yapıldıktan sonra tatil sitesi modülüne göre planlanıp satışa sunuldı. Site içerisinde bulunan 5 komşu, evlerine eşyalarını yerleştirerek, bahçelerini kendilerine göre düzen verdi. Bungalovlar, ev sahipleri tarafından hafta sonları ve boş vakitlerinde yazlık olarak kullanılmaya başlandı. İddialara göre, bu 5 bungalovun sahiplerinden komşu Yahya Kemal Yaman isimli kişi, siteyi yapan kişiyle alacak verecek meselesi nedeniyle tartışma yaşadı. Alacaklı olan Yahya Kemal Yaman bir gece, sitenin içerisindeki 5 bungalovu havuzuyla beraber olduğu gibi çaldı. Ev sahipleri, olaydan birkaç gün sonra bungalovlara gidince büyük şok yaşadılar. Evlerinden geriye çakıl taşlarının kaldığı gören ev sahipleri, jandarmaya haber verdi.

bir-garip-olay-bungalov-hirsizliginin-asli-baska-cikti-001.jpg

ÖDEMESİNİ ALAMAYINCA EVLERİ VE HAVUZLARI SÖKTÜ
Olay yerine intikal eden jandarma ekiplerinin hırsızlıkla ilgili incelemeleri sürerken, ev sahipleri karşı karşıya kaldıkları durumu izah etmekte büyük zorluk yaşadılar. 5 adet bungalovun çalışmasının ardından geriye kalan boş arazi havadan görüntülenmiş oldu. Konunun kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından Çatalca Kaymakamlığı bir açıklamada bulundu. İddiaların asılsız olduğunu ifade eden Kaymakamlık, ödemesini alamayan müteahhidin evleri söktüğünü kaydetti. "Çatalca ilçesi Akalan Mahallesi'nde 5 adet bungalov ev ve havuzun çalındığı yönünde yapılan haberlerin sosyal medya mecralarında paylaşıldığı görülmektedir. Emniyet birimlerimizin konuya ilişkin yaptığı çalışma sonucunda; iddiaların asılsız olduğu, 25 Mart 2024 tarihinde evleri yapan müteahhidin, söz konusu malzemeleri ödemesini alamadığı gerekçesi ile demonte hale getirerek bölgeden kaldırdığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.