İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan polise teşekkür

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da 1 Mayıs’ı kutlamak için Taksim Meydanı’na yürümek isteyen grup ve polisler arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan polise teşekkür geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan polise teşekkür

Taksim Meydanı’nda gösteri ve kutlamaların yasaklanmasına rağmen bir grubun Taksim’e yürümek istemesi üzerine kalabalık grup ve polis ekipleri arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Polis ekipleri, kanunsuz gösteri ve yürüyüşlere geçit vermedi. Gruptan bazılarının kaldırım taşlarıyla polise saldırdığı ve yaralanan polisler olduğu görüldü. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kanunsuz gösteri ve yürüyüşlere büyük bir sağ duyuyla karşı koyan polislere teşekkür etti.

BAKAN ALİ YERLİKAYA’DAN TEŞEKKÜR GELDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yasaklara rağmen Taksim’e yürümek isteyen kalabalık gruba karşı polis ekiplerinin ortaya koyduğu sağduyuya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan teşekkür geldi. Sosyal medya hesabından 1 Mayıs’taki olaylarla ilgili paylaşım yapan Bakan Yerlikaya, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kanunsuz gösteri ve yürüyüşüne karşı büyük bir ferasetle, sağduyuyla karşı koyan; toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, dünyadaki tüm polis teşkilatlarına örnek olan İstanbul’daki kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Milletimizin destek ve duası sizlerle.’ notunu ekledi.

icisleri-bakani-ali-yerlikaya-dan-polise-tesekkur.jpg

210 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan gelen bir başka açıklamada ise polisten gelen tüm uyarılara rağmen Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışan ve polise saldıran şahısların gözaltına alındığı bilgisine yer verildi. Bakan Yerlikaya, ‘İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanı’na ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır.’ açıklamasında bulundu.

icisleri-bakani-ali-yerlikaya-dan-polise-tesekkur-001.jpg