KAR GELİYOR! Yanlış duymadınız Mayıs’ta lapa lapa yağacak

Mayıs’ta Lapa lapa kar yağışı geliyor. Yanlış duymadınız, kış aylarında yağamayan kar Mayıs ayında yağacak.

KAR GELİYOR! Yanlış duymadınız Mayıs’ta lapa lapa yağacak

Türkiye'yi şaşırtan Haber son dakika olarak geldi. Mayıs ayında Türkiye'de kar yağışı başlıyor. Uzmanlar sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Resmen Kara kış geri döndü, Bahar ayında Lapa lapa kar yağışı beklentisi oluştu. Peki kar ne zaman yağacak? Hangi illerde kar yağışı beklentisi var?

Türkiye'de bu yıl Kış ayları son derece sıcak ve kurak geçti. Ancak Bahar Ayları da bir o kadar soğuk geçiyor. Yurdun büyük bölümünden Nisan yağmurları başlarken Mayıs ayında kar yağışı sürprizi duyuruldu. Son dakika haberine göre Türkiye'de Mayıs ayında Lapa lapa kar bekleniyor. Peki nerede kar yağacak? Kar beklenen yerler hangileri?

KAR BEKLENEN YERLER AÇIKLANDI

Avrupa Orta vadeli hava tahminleri Merkezi tarafından yapılan açıklama Tüm Türkiye'de şaşkınlık yarattı. Türkiye'de Mayıs ayında kar yağışı beklentisi var. Kar yağacak yerlerde belli oldu. Doğu Karadeniz yaylaları, Toroslar Sivas tepeleri, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri karla buluşacak.

kar-geliyor-yanlis-duymadiniz-mayista-lapa-lapa-yagacak-1.jpg

BAHAR AYLARINDA KAR SÜRPRİZİ

Resmen kara kış geri dönüyor bahar aylarında kar yağışı sürprizi geliyor. Sosyal medya üzerinden hava tahminleri konusunda yorum yapan meteoroloji Bey isimli sayfada önümüzdeki 10 günlük kar haritasını duyurdu. Meteoroloji ve isimli sayfadan yapılan paylaşımda aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'nde zirai don tehlikesi olduğu da vurgulandı. Vatandaşların tedbirleri ve dikkatli olmaları istendi.