Yeni doğan bebek vurgunu olayı tüyler ürpertmişti! Bebekleri özel hastanelere sevk edip…

Türkiye’nin gündemine oturan ve tüyler ürperten yeni doğan bebek vurgunu olayı ile ilgili tüm gelişmeler ve gündemdeki tüm detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Olayda 300 kişilik şebekeye operasyon yapıldı ve şebeke çökertildi.

Yeni doğan bebek vurgunu olayı tüyler ürpertmişti! Bebekleri özel hastanelere sevk edip…

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan ihbarlar ve şikayetler sonucunda harekete geçti ve İstanbul ve Tekirdağ’da operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin operasyonu kapsamında 300 kişilik şebeke çökertildi. Şebekenin SGK’yı yaklaşık 500 milyon lira zarara uğrattığı belirlenirken bu şebekenin yeni doğan bebekleri özel hastanelere sevk ettikleri ve devleti dolandırmak için çeşitli yöntemler kullandıkları ortaya çıktı.

300 KİŞİLİK ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

2022 yılında yapılan ihbar ve şikayetler Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler, İstanbul ve Tekirdağ2da düzenledikleri operasyonlarda 14 doktor, 17 hemşire ve 8 sağlık çalışanını şebekenin bir parçası olarak gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında toplamda 14 kişinin tutuklandığı öğrenildi. İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında SGK’yı 500 milyon lira zarara uğratan 300 kişilik şebeke ortaya çıkarılırken bu şebekenin çalışma şekli tüyler ürpertti.

yeni-dogan-bebek-vurgunu-olayi-tuyler-urpertti-bebekleri-ozel-hastanelere-sevk-edip-001.jpg

YENİ DOĞAN BEBEKLERİ ÖZEL HASTANELERE SEVK EDEREK KOMİSYON ALMIŞLAR

Çökertilen 300 kişilik şebekenin çalışma şekli ile ilgili tüm ayrıntılar ortaya çıkarıldı. Bu şebekenin çalışma şekli, yeni doğan bebekleri farklı bahanelerle kamudan özel hastanelere yönlendirmek ardından da SGK’ya yüksek faturalar kesmekti. Özellikle de yoğun bakım ünitelerinde bebekleri gerekli olandan fazla tutarak devlete ek mali yük getirdikleri ortaya çıkarıldı. Ayrıca şebeke üyelerinin bazı özel hastanelerle anlaşmalı olarak çalıştıkları ve komisyon aldıkları da tespit edildi. Polis ekipleri, 41 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı ve İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da düzenlenen baskınlarda 40 kişi yakalandı.

yeni-dogan-bebek-vurgunu-olayi-tuyler-urpertti-bebekleri-ozel-hastanelere-sevk-edip.jpg

FİRARİ BİR ŞÜPHELİYİ YAKALAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Polis ekipleri, firari bir şüphelinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken şebekenin yönlendirdiği özel hastaneler de mercek altına alındı. Şebeke üyeleri ise ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi’ ve ‘Rüşvet’ suçlarından yargılanacaklar.