Bedelli askerlik yapacaklara kötü haber

Kanunda yer alan şartları yerine getiren kişilerin belirlenen ücreti ödeyerek yaptıkları kısa süreli askerlik olan bedelli askerlik ile ilgili ücret araştırmaları sürerken askerliğini bedelli olarak tamamlamak isteyenler güncel ücreti araştırıyor.

Bedelli askerlik yapacaklara kötü haber

2024 yılında bedelli askerlik ücreti ne kadar, bedelli askerlik için ne kadar ücret ödeniyor, bedelli askerlik ücretine zam ne zaman gelecek gibi sorular gündemde. Bedelli askerlikte en son zam 2024 Ocak ayında gelmişti. Ocak ayında yapılan zamla birlikte güncel bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 TL olmuştu. Şimdi gözler yaklaşan Temmuz ayında. Yılın ikinci çeyreğinde bedelli askerlik ücretine bir zam daha gelecek.

GÜNCEL BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli askerlik ücretine her 6 ayda bir zam gelmektedir. Son zam 2024 yılının Ocak ayında geldi. 2023 yılının ilk döneminde 104 bin 84 TL olan bedelli askerlik ücreti 2023 yılının Temmuz ayında ise 122 bin 351 TL olmuştu. 2024 yılının Ocak ayında ücret artışı yaşanmış ve güncel bedelli askerlik ücreti 182 bin 608 TL olarak belirlenmişti.

YENİ ZAM YOLDA

Şimdi gözler bedelli askerlik ücretine yapılacak yeni zamda. Temmuz ayında bedelli askerlik ücretine bir zam daha gelecek. Yılın ikinci çeyreğinde memur maaşlarına yapılacak olan zam oranı sonrasında bedelli askerlik ücreti de yeniden güncellenecek. Bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayında 200 bini aşacağı tahmin ediliyor.