‎SSK Bağ-kur emeklisi Temmuz maaşları netleşti! İşte yeni tablo

SSK ve bağ-kur emeklisi için temmuz zammı oranları netleşti. Yeni Zamlı maaş tablosu da belli oldu. Bakın emekliler Temmuz'da ne kadar olacak?

‎SSK Bağ-kur emeklisi Temmuz maaşları netleşti! İşte yeni tablo

SSK ve bağ-kur emeklisi maaş zammı Temmuz ayında yapılacak. Seçim öncesi yoğun bir şekilde zam beklentisi oluşmuştu ancak beklenen ilave zam yapılmamıştı. Yine memur ve memur emeklisi de Temmuz ayında enflasyon farkı ile birlikte Toplu sözleşme zammı alacak. Şu ana kadar açıklanan 4 aylık enflasyon verileri üzerinden ve Merkez Bankası enflasyon tahminleri ile SSK ve bağ-kur emeklisi için temmuz zammı hesaplandı. Zamlı maaş tablosu haberimizde…

2024 NİSAN AYI ENFLASYONU BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz günlerden nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yapılan açıklamaya göre nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz aylara bakacak olursak Ocak ayında yüzde 6.70, Şubat ayında yüzde 4.53 ve Mart ayında ise %3,16 enflasyon açıklanmıştı.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLDU?

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaş zammını yakından ilgilendiren 4 aylık enflasyon da kesinleşmiş oldu. SSK ve bağ-kur emeklisi 4 aylık maaş zammı oranı yüzde 18,72 oldu. Memur ve memur emeklisini yakından ilgilendiren enflasyon farkı ise yüzde 3,23 olarak gerçekleşti. Şu anki hesaplamaya göre memurlar yüzde 10 Toplu sözleşme zammı ile birlikte toplam yüzde 13,56 zam alabiliyor.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlara çevrildi. 4 aylık enflasyon verisi üzerinden yapılan hesaplamalarda Temmuz ayı emekli maaş zammının %25 olması bekleniyor. Ancak refah Payı Henüz belli olmadı. Uzmanlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en az yüzde 10 refah koyuyor açıklaması bekleniyor. Bu durumda da Hüseyin Boz ayında emekli maaşlarına gelecek zam yüzde 35'e yükselmiş olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı hesaplaması da yapıldı. Ancak en düşük emekli maaşı için farklı formüller gündemde. Eğer en düşük emekli maaşına enflasyon oranında artış yapılırsa 13.500 TL 14.000 TL bandına yükselecek. Fakat en düşük emekli maaşına seyyanen zam yapılması durumunda yeni rakam yine 14.000 TL civarında olacak. Kesin zam oranları 6 aylık enflasyon açıklandığında belli olacak. 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumunun kesin enflasyon verilerini açıklayacağı tahmin ediliyor.