Yarın Türkiye genelindeki okullarda uygulanacak! İlk ders boş geçecek

İstanbul’da öğrencinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden İbrahim Oktugan’ın katledilmesi sonrası Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimcileri harekete geçirdi. Alınan protesto kararı kapsamında öğretmenler yarın ilk derse girmeyecek.

Yarın Türkiye genelindeki okullarda uygulanacak! İlk ders boş geçecek

Tüm Türkiye İstanbul’da özel bir lisede yaşanan vahşeti konuşuyor. Yabancı uyruklu öğrencinin okul müdürünü silahla vurması ve okul müdürü İbrahim Oktugan’ın ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi Türkiye’yi yasa boğmuştu. Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler, yaşanan olayı protesto etmek amacıyla yarın ilk derse girmeyecek. Ayrıca hafta sonuna kadar siyah kokart veya siyah kurdele ile takacaklar.

ÖĞRETMENLERDEN VAHŞETE PROTESTO

İstanbul’da özel bir lisede yaşanan tüyler ürperten olayda yabancı uyruklu bir öğrencinin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla vurarak ağır yaraladığı ve hastaneye kaldırılan okul müdürünün hayatını kaybettiği öğrenilmişti. Öğretmenler, okul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında öldürülmesini protesto etmek için harekete geçiyor. Yarın ilk derse girmeyecek olan öğretmenler, hafta sonuna kadar da diğer derslere girerken siyah kokart veya siyah kurdele takacak.

yarin-turkiye-genelindeki-okullarda-uygulanacak-ilk-ders-bos-gececek.jpg

İLK DERSE GİRMEME KARARI ALDILAR

Protesto kararıyla ilgili sendikadan yapılan açıklamada Eyüpsultan’daki özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın öğrencisinin silahlı saldırısına uğradığı ve hayatını kaybettiği hatırlatıldı ve başsağlığı dileklerine yer verildi. Bu vahşeti protesto etmek amacıyla Türk Eğitim-Sen olarak 9 Mayıs Perşembe günü ilk derse girmeme kararı alındığı aktarılan açıklamada, okullarda hafta sonuna kadar siyah kokart veya siyah kurdele ile derse girileceği de belirtildi.