Bugün Saat 10.00'da Açıklandı! Emekli Yeni Maaş Zammı Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu

Emeklinin beklediği haber bugün saat 10.00’da geldi. Yeni emekli maaş zammı belli oldu. İşte zamlı maaş tablosu…

Bugün Saat 10.00'da Açıklandı! Emekli Yeni Maaş Zammı Kuruşu Kuruşuna Belli Oldu

Türkiye nefesini tuttu bugün saat 10.00'da açıklanacak enflasyon verilerini merakla bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın 3'ünde olduğu gibi bugün de geçtiğimiz ayın enflasyon rakamlarını duyuracak. Açıklanan yeni veriler özellikle memur ve emekli maaş zammı için son derece önemli. Aynı zamanda sosyal yardım alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar, Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı gibi birçok maaş üzerinde de enflasyon verileri belirleyici oluyor. Şu ana kadar 3 aylık açıklanan veride enflasyon yüzde 15,06 olmuştu. Bu ay verilerin açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaş zammı 4 aylık oran belli olacak.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Türkiye İstatistik kurumuna çevrilmiş durumda. Peki Merkez Bankası piyasa beklenti anketine göre nisan ayı enflasyonu ne kadar çıkacak? Nisan 2024 enflasyon oranları ne kadar olacak? Bu soruların yanıtının belli olmasıyla beraber SSK ve bağ-kur emeklisi 4 aylık maaş zammı oranları da netleşmiş olacak. Bir yandan TÜİK nisan ayı enflasyon açıklaması takip edilirken bir yandan da Merkez Bankası piyasa beklenti anketi sonuçları üzerinden hesaplamalar başladı. Emekli temmuz zammı kuruşu kuruşuna belli oldu. İşte merakla beklenen yeni zam oranları…

bugun-saat-10-00da-aciklandi-emekli-yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-1.jpg

3 AYLIK ENFLASYON NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından nisan ayı enflasyon rakamları bugün açıklanacak. Emekli ve memur zammı ile kira artış oranları için bu rakamlar büyük bir merakla takip ediliyor. Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi belli olmuştu. Maaş zamlarını yakından ilgilendiren Veri yüzde 15,06 olarak gerçekleşti. Bugün açıklanacak nisan ayı enflasyon verileri ile birlikte 4 aylık maaş zammı oranı da netlik kazanacak.

bugun-saat-10-00da-aciklandi-emekli-yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-2.jpg

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNLERİ BELLİ OLDU

Aylık enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın üçünde açıklanıyor. Nisan ayı enflasyon verileri de bugün saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ancak bir yandan da Merkez Bankası piyasa beklenti anketi sonuçları yakından takip ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan 2024 yılı nisan ayı anketi sonuçlarına göre 12 ay sonrasına ilişkin tahminler belli oldu. Tahminlere göre tüfe ortalama yüzde 36,36 olarak gerçekleşecek.

Aynı anket sonuçlarına göre Nisan 2024 enflasyonu, en düşük yüzde 2,80, en yüksek yüzde 3,80 olarak bekleniyor.

bugun-saat-10-00da-aciklandi-emekli-yeni-maas-zammi-kurusu-kurusuna-belli-oldu-3.jpg

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE KAÇ OLACAK?

Anket sonuçlarından yola çıkarak 4 aylık enflasyon hesaplandı. Emekli ve memur maaş zammını yakından ilgilendiren verilere göre ocak ayında enflasyon artışı yüzde 6.71, Şubat ayında yüzde 4.53 ve Mart ayında ise yüzde 3,16 olarak gerçekleşmişti. Nisan ayında enflasyon yüzde 3,22 olarak gerçekleşirse SSK ve bağ-kur emekli maaşı 4 aylık zam oranı yüzde 18,75 olacak.

Ayrıntılar geliyor…