Nisan ayı enflasyon rakamları 2024! Ve AÇIKLANDI işte Nisan ayı enflasyonu

Merakla beklenen Nisan ayı enflasyon verileri bugün açıklandı. Gözlerin çevrildiği enflasyon rakamları sabah saatlerinde belli oldu. TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon Nisan ayında yüzde 3,18 arttı.

Nisan ayı enflasyon rakamları 2024! Ve AÇIKLANDI işte Nisan ayı enflasyonu

Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Merakla beklenen enflasyon verileri bugün açıklandı. 3 Mayıs 2024 Cuma (bugün) açıklanan enflasyon verileri yakından takip ediliyor. Enflasyon Nisan ayında yüzde 3,18 arttı. Enflasyon yıllık bazda ise yüzde 69,80 oldu. Açıklanan verilere göre bir yılda en fazla fiyat artışı eğitim sektöründe yaşandı. Nisan ayında ise en çok fiyat artışı alkollü içecekler ile tütünde oldu.

ENFLASYON NİSAN AYINDA YÜZDE 3,18 ARTTI

Gözlerin çevrildiği Nisan ayı enflasyonu açıklandı. TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksindeki değişim 2024 Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,7, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti. Açıklanan verilere göre Nisan ayında enflasyon yüzde 3,18 arttı.

EN FAZLA ARTIŞ EĞİTİMDE YAŞANDI

Verilerde en fazla ve en az artış gösteren ana gruplara da yer verildi. Buna göre, bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla artış gösteren ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu.

nisan-ayi-enflasyon-rakamlari-2024-ve-aciklandi-iste-nisan-ayi-enflasyonu.jpg

NİSAN AYINDA EN ÇOK FİYAT ARTIŞI ALKOLLÜ İÇECEKLER VE TÜTÜNDE YAŞANDI

Öte yandan ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılının Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup da açıklandı ve en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. 2024 yılının Nisan ayında bir önceki aya göre en fazla artış gösteren ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.