O Emeklilere Zam Yok! Kara Haber Az Önce Geldi

SGK uzmanı İsa Karakaş’tan o emeklilere kötü haber geldi. 4 aylık enflasyon farkı onlara verilmeyecek.

O Emeklilere Zam Yok! Kara Haber Az Önce Geldi

SGK uzmanı İsa Karakaş son dakika açıklamaları ile emekliyi adeta yıktı. Canlı yayında konuşan karakaş, 4 aylık enflasyon farkının o emeklilere verilmeyeceğini bildirdi. Peki hangi emekliler enflasyon farkı alamayacak?

Emekliye temmuz zammı büyükleri merak ve heyecanla bekleniyor. SSK bağ-kur memur emeklisi milyonlarca vatandaş Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerini de takip ediyor. Bugün nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Ancak SGK uzmanı İsa Karakaş canlı yayında yaptığı açıklama ile emekliye kötü haberi verdi. Karakaş, bazı emeklilerin 4 aylık enflasyon zammını alamayacağını iddia etti. Bu açıklama sonrası emeklilerde araştırma yapmaya başladı.

4 AYLIK ENFLASYON ZAMMI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 4 aylık enflasyon zammı oranı belli oldu. Şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda 4 aylık zam oranı yüzde 18.72 olarak gerçekleşti. Geriye 2 aylık veri kalırken 6 aylık enflasyon tahmini ise %25 oldu. Uzmanların refah Payı dahil emekli maaş zammı tahmini ise yüzde 35 olarak gerçekleşti.

o-emeklilere-zam-yok-kara-haber-az-once-geldi-2.jpg

EMEKLİYE KÖTÜ HABER GELDİ

TGRT Haber canlı yayınına konuk olan İsa Karakaş 4 aylık enflasyon verileri üzerinden emekli maaş zammını değerlendirdi. Karakaş açıklamasında, şu anda ortaya çıkan zam oranının yüzde 18.72 olduğunu belirterek bu rakamın kök maaşı 8.450 TL ve altında olan emekliye hiç yansımayacağını söyledi.

KÖK MAAŞ TARTIŞMA KONUSU

Bu açıklamayı ile birlikte emekli kök maaş sistemi bir kez daha tartışma konusu oldu. 1999 yılında, gösterge katsayı sistemi terk edilmiş 2000 yılı sonrasında TÜFE sistemli emekli maaşı hesaplamaya geçilmişti. Kök maaş hesaplaması da bugünden sonra ortaya çıktı. Ancak bir süredir kök maaş zammı emeklileri zor durumda bırakıyor.

Milyonlarca emekli vatandaş bu sebeple kök maaş hesaplama sisteminin değişmesini istiyor. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir karar alınıp alınmayacağı ise henüz bilinmiyor.