Bu Liste Çok ŞAHANE! 2200-4400 Primle Erken Emekli Olacak Kişiler Açıklandı

Yeni erken emeklilik listesi çıktı. Bu listede adı soyadı olanlar 2200-4400 primle erken emekli olacak. Hemen bakın, kontrol edin.

Bu Liste Çok ŞAHANE! 2200-4400 Primle Erken Emekli Olacak Kişiler Açıklandı

Bu Liste Çok ŞAHANE! 2200-4400 Primle Erken Emekli Olacak Kişiler Açıklandı!

Sosyal güvenlik kurumu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren esnek emeklilik şartlarını duyurdu. Erken emeklilik hayali olan kişiler bu sayede artık emeklilik hakkına çok daha kolay ve rahat erişme şansına sahip oluyor. Erken emeklilik için sigorta başlangıç tarihi belirleyici oluyor. SGK’dan sigorta başlangıç tarihine göre prim gün sayısı ve çalışma süresi yayınlandı. Yeni listede adı soyadı olan olanlar erken emeklilik hakkına sahip olacak. Peki erken emeklilik şartları neler? Kimler erken emekli olabilir?

Sosyal güvenlik kurumu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni esnek emeklilik şartlarını duyurdu. Bu şartlar sayesinde bir çok çalışan artık daha erken yaşta emekli olma hakkına sahip oluyor. Sigorta başlangıç tarihi, erken emeklilik için en önemli faktörlerden biri oluyor. Bunun yanı sıra çalışma süresi de emeklilikte önemli kriter olarak biliniyor. Peki esnek emeklilik şartları neler? Kimler erken emekli olabilir?

bu-liste-cok-sahane-2200-4400-primle-erken-emekli-olacak-kisiler-aciklandi.jpg

SGK ESNEK EMEKLİLİK ŞARTLARINI AÇIKLADI

Erken emeklilik için belirli yollar Sosyal güvenlik kurumu tarafından yayınlandı. Kadınlara, engelli çalışanlara, sağlık durumu bozulanlara, askerlik yapanlara, engelli çocuğu olanlara erken emeklilik imkanı var. SGK‘nın açıkladığı erken emeklilik yolları şu şekilde:

Çocuğu olan kadınlara altı yıl erken emeklilik: kadın çalışanlar için sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanan en önemli avantaj doğum borçlanması oluyor. Çocuğu olan kadınlar 2160 güne kadar borçlanarak altı yıl kazanabiliyor.

Erkekler için askerlik borçlanması fırsatı: erkek çalışanlar için de yine sigortalı olmadan önce yapılan askerlik süresi borçlanma ile ödenebiliyor bu sayede de erken emeklilik hakkı alınıyor.

Sağlık durumundan yani malûlen emeklilik: diğer bir erken emeklilik imkanı ise sağlık durumundan yani malûlen emeklilik. 1800 gün prim ödemesi olan sigortalı çalışanlar SGK onaylı sağlık raporu almaları durumunda erken emeklilik şansını elde ediyor.

Engelli çalışanlara vergi indirimi: engelli çalışanlar için de vergi indirimi ile erken emeklilik fırsatı var. %40 ve üstü engeli olanlar vergi indirimi alarak emeklilik yaşını öne çekebiliyor.

Yıpranma payı ile erken emeklilik: madencilik ya da polislik gibi ağır işlerde çalışanlar için de yıpranma payı ile erken emeklilik fırsatı var.

Ağır engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik: çalışan ancak ağır engelli çocuğu olan anneler için de erken emeklilik imkanı var. Bu düzenlemeyle 1 Ekim 2008 sonrası ödenen primlerin dörtte biri tutarında prim annelerin günlerine ekleniyor ve erken emeklilik fırsatı sunuluyor.