Meteorolojik uyarı bu kez çok kritik geldi! İl il sıralandı felaket kapıda

Mayıs ayının ilk günlerinde sıcaklıkların daha da artması beklerken tam tersine hava sıcaklıklarında ani düşüşler yaşanıyor. Yurt genelinde yağışlı bir hava hakim olurken hafta sonu için de kuvvetli yağış uyarıları geldi.

Meteorolojik uyarı bu kez çok kritik geldi! İl il sıralandı felaket kapıda

Bu hafta sonunda dışarıda plan yapanlar hava durumuna bakmadan sakın çıkmayın. Meteorolojik uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil tüm yurtta sıcaklıklarda düşüş yaşanacağını belirtiyor. Hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış var. MGM’den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi. Hafta sonu yurt genelinde yağışlar bekleniyor.

HAFTA SONU YAĞIŞLI GEÇECEK

MGM’nin yaptığı uyarılara göre hafta sonu yurt genelinde yağışlı geçecek. Ülke genelinde bu hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Hafta sonu 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü tüm yurtta, 5 Mayıs 2024 Pazar günü ise güney ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

SARI KODLA UYARILAN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodla uyarılan iller şöyle; Adana, Edirne, Hakkari, Iğdır, Kırklareli, Osmaniye, Şırnak, Van, Ağrı, Erzurum, Hatay, Kars, Mardin, Siirt, Tekirdağ. İstanbul'da yağışlı hava etkisini sürdürecek. Sıcaklıkların 17-18 dereceler civarında seyretmesi beklenilen megakentte gece sıcaklıklarının ise 12-13 dereceler civarında olması bekleniyor. Ankara'da da sıcaklıklarda düşüş var. Başkentte sıcaklıklar 17-18 derecelere düşüyor. Hafta sonu 15 il için yapılan sarı kodlu uyarı ile birlikte vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.