Okul müdürünü öldüren öğrenci hakkında karar verildi

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisenin müdürünü silahla vurarak öldüren ardından da olay yerinden kaçan yabancı uyruklu öğrenci Y.K., yakalanarak gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen ve ifadesi ortaya çıkan Y.K. hakkında karar verildi.

Okul müdürünü öldüren öğrenci hakkında karar verildi

Eyüpsultan’da özel bir lisede meydana gelen silahlı saldırı olayında bir eğitimcinin hayatını kaybettiği haberi tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. Bir süre önce okuldan atılan ve okuldan atılmasının sorumlusu olarak okul müdürü İbrahim Oktugan’ı sorumlu gören 17 yaşındaki yabancı uyruklu öğrenci Y.K., okul müdürünün odasına girerek yanındaki silahı ateşlemiş ve okul müdürünün ölümüne sebep olmuştu. Adliyeye sevk edilen Y.K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

TUTUKLANDI

İstanbul’da Ayüpsultan2da meydana gelen silahlı saldırı olayında 17 yaşındaki yabancı uyruklu öğrenci Y.K., bir süre önce atıldığı liseye giderek 74 yaşındaki okul müdürü İbrahim Oktugan’ı yanındaki silahla ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan İbrahim Oktugan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan Y.K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe, ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

okul-mudurunu-olduren-ogrenci-hakkinda-karar-verildi.jpg

İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ı silahla vurarak öldüren Y.K.’nın Savcılık ifadesi ortaya çıkmıştı. Zanlı ifadesinde, olay sabahı annesine börek alacağını söyleyerek evden çıktığını söyledi ve ‘Masada oturuyordu. Beni görünce ayağa kalktı. Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. İki mermim vardı, ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Amacım öldürmek değildi, dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Bir süre sonra da silahı ve telefonumu Alibeyköy Barajı’na attım’ dedi.