Okul müdürünü vuran öğrencinin ilk ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Eyüpsultan’da bir süre önce okuldan atılan ve okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla vurarak ölümüne sebep olan Y.K.’nın ilk ifadesi ortaya çıktı. Amacının öldürmek değil dövmek olduğunu söyledi.

Okul müdürünü vuran öğrencinin ilk ifadesi ortaya çıktı

7 Mayıs tarihinde Eyüpsultan’da meydana gelen olayda, 17 yaşındaki yabancı uyruklu öğrenci Y.K., bir süre önce atıldığı özel liseye giderek okul müdürü İbrahim Oktugan’ı odasında silahla vurarak ağır yaralamıştı. İddiaya göre Y.K., okuldan atılmasından okul müdürünü sorumlu tutuyordu. Ağır yaralanan okul müdürü İbrahim Oktugan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kaçan saldırgan yakalanarak gözaltına alınırken ilk ifadesi de ortaya çıktı.

OKUL MÜDÜRÜNÜ KATLEDEN ÖĞRENCİNİN İLK İFADESİ

Saldırının ardından kaçan 17 yaşındaki Y.K., yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Y.K.’nın emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildiği öğrenildi. Burada Savcılığa ifade veren Y.K., ardından ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıkan Y.K.’nın ifadesinde, okuldan atılma sürecini kendisine yediremediğini söylediği öğrenildi.

okul-mudurunu-vuran-ogrencinin-ilk-ifadesi-ortaya-cikti.jpg

‘AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİL DÖVMEKTİ’

Olay yaşanmadan bir gün önce aynı okulda okuyan birini gördüğünü ve Aralık ayında yaşanan okuldan atılma sürecinin aklına geldiğini söyleyen Y.K., amacının ayaklarından vurmak olduğunu ancak bir anda kolunu yukarı kaldırınca kendisine vuracağını düşündüğünü ve koluna doğru ateş ettiğini belirtti. Y.K. ifadesinde, ‘2 mermi vardı, ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Sonrasında hızlıca odadan çıkıp geldiğim kapıya yöneldim ve silahı yere doğru tutarak peşimden gelmeyin dedim. Kapıya koşup kapıyı zorladım. Açılmayınca birinden açmasını rica ettim. Bir çocuk da kapıyı açtı. Benim amacım öldürmek değil dövmekti. Eve geçtim ve börek götürdüm. Üzerimi değiştirdim. Bir süre sonra da silahı ve telefonu Alibeyköy Barajı’na attım.’ dedi.