Görebileceğiniz en sıradışı tedavi!

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uygulanan ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ ile farklı hasta grupları denizin 14 metre altındaki basınç uygulanarak yüzde 100 oksijen verilerek tedavi altına alınıyor.

Görebileceğiniz en sıradışı tedavi!

Özellikle kronik yarası bulunan, radyoterapi gördükten sonra vücudunda yaralar oluşmuş olan, ani işitme ve görme kaybı yaşayan hastalara uygulanan her birisi 2 saat kadar süren 30 seanslık tedavi, bugüne kadar yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasını sağladı.

gorebileceginiz-en-siradisi-tedavi.jpg

YOĞUN TALEP GÖRÜYOR
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde hizmet veren ‘Hiperbarik Oksijen Tedavisi’ yöntemi, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hastaların talebini karşılamaya devam ediyor. Kapsül içinde oluşturulan kuru dalış ortamında 12 kişilik gruplar halinde tedavi gören hastalara, denizin 14 metre altındaki basınç uygulanmakta. Hastalara basınçla eş zamanlı olarak da maske yardımıyla yüzde 100 oksijen verilmekte. Özellikle kronik yarası bulunan, radyoterapi gördükten sonra vücudunda yaralar oluşan, ani işitme ve görme kaybı yaşayan hastalara uygulanan her birisi 2 saat devam eden 30 seanslık tedavi, bugüne kadar yüzlerce kişinin sağlığına kavuşmasını sağladı. Eskişehir’de uygulanan tedavi, çevre illerde bulunmamasından ötür yoğun talep görmeye devam ediyor. Farklı illerden de gelen taleplerin daha rahat karşılanabilmesi için günde 3 farklı seans ile yapılan tedavinin, önümüzdeki süreçte daha sık yapılabilir hale gelmesi için çalışmalar yürütülüyor. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nün ve Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, önümüzdeki süreçte Hiperbarik Oksijen Tedavisi için seans sayılarının arttırılacağı ve daha fazla hastaya hizmet verileceği kaydedildi.

gorebileceginiz-en-siradisi-tedavi-001.jpg

AĞRILARINDAN KURTULDU
Kalça ekleminde yaşadığı ‘Avasküler Nekroz’ hastalığından ötürü Hiperbarik Oksijen Tedavisi alan 46 yaşındaki Avukat Gürkan Çalışkan, ağrılarının azaldığını ifade ederek, “Avasküler nekroz adı verilen kalça kemiğinin eklem yerinde kılcal damarların çalışmamasına bağlı olarak ödemim var. Kas ve kemiklerimde sıkıntı yaşıyorum. Ağrılarım azaldı. Eklemlerimde ve kasıklarımda çok ağrılarım vardı. Onda faydasını gördüm. 14 seanstır geliyorum, daha 16 seansım var. Hareket kısıtlamalarım azaldı. Koltuk değneği kullanıyorum. Yere basmamam gerekiyor rahatsızlığımdan dolayı. Kasığımda ve kalçamda çok ciddi ağrılarım vardı. Bu ağrılar için iyi geldi. Azaldı ağrılarım. Avuç içlerimiz kırmızı, yüzümüz kan basıncından dolayı kızarık, bir nevi Kaz Dağları’nda oksijen solumak gibi” ifadelerini kullandı.