6.2 büyüklüğünde deprem! Yüzlerce kişi hayatını kaybetti evler hasar aldı

Çin’de meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem can kayıplarına neden oldu. Evlerin hasar aldığı depremde yüzlerce kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişinin de yaralandığı öğrenildi. Altyapıda büyük zararlar meydana geldiği aktarılıyor.

6.2 büyüklüğünde deprem! Yüzlerce kişi hayatını kaybetti evler hasar aldı

Çin’in Gansu eyalet,nde yaşanan depremin büyüklüğü 6.2 olarak kaydedildi. Dün gece meydana gelen depremle ilgili son dakika bilgileri aktarılmaya devam ediliyor. Meydana gelen depremde Gansu eyaletinde 118 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Çinhay’da ise 124 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Depremde altyapının zarar gördüğü, su ve elektrik şebekesi ile iletişim ağlarında da zarar meydana geldiği belirtildi. İşte detaylar…

ÇİN’DE ŞİDDETLİ DEPREM

Çin’de şiddetli bir deprem meydana geldi. Gansu eyaletinde meydana geldiği aktarılan depremin büyüklüğü 6.2 olarak ölçüldü. Xinhua’da yer alan habere göre, dün gece meydana gelen ve merkez üssü Cişişan Baoan Donşiang ve Salar Özerk ilçesi olan sarsıntıda ilk belirlemelere göre Gansu eyaletinde 118 kişi hayatını kaybetti. İki eyaletin sınırına yakın bir bölgede meydana geldiği aktarılan deprem sebebiyle Gansu’da 96, Çinhay’da ise 124 kişi yaralandı.

6-2-buyuklugunde-deprem-yuzlerce-kisi-hayatini-kaybetti-evler-hasar-aldi.jpg

ALTYAPI ZARAR GÖRDÜ

Deprem nedeniyle çevre yerleşimlerde su ve elektrik şebekesi, ulaştırma altyapısı ve iletişim ağlarının da zarar gördüğü belirtiliyor. Depremin ardından kurtarma çalışmaları tüm hızıyla başlarken Kurtarma çalışmaları için yerel itfaiye ve afet birimlerinden 580 kişilik ekip bölgeye sevk edildi. Deprem sonrasında bölgede çok sayıda ev, yol ve altyapı zarar görürken ilçeye bağlı olan birçok köyde ise elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı aktarılıyor.