ABD’de 25 eyalet Teksas ile birleşip Biden yönetimine başkaldırdı

ABD’de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Dünya gündeminde geniş yer bulan son gelişmelerle ilgili son durum ve tüm detaylar yakından takip ediliyor. ABD’de 25 eyaletten Biden yönetimine karşı ortak bildiri geldi.

ABD’de 25 eyalet Teksas ile birleşip Biden yönetimine başkaldırdı

Dünya gündemi ABD’de yaşanan son gelişmeleri takip ediyor. ABD Anayasa Mahkemesi’nin Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulmuş olan jiletli tellerin sınır görevlileri tarafından kesilmesine izin verdiği karar ABD’yi karıştırdı. Bu gelişme üzerine Teksas Valisi Greg Abbott, telleri koymaya devam edeceğini belirten bir açıklama yaptı ve eyaletin işgal altında olduğunu duyurdu. 25 eyaletten ise Teksas Valisi Abbott’a destek veren ortak bir bildiri geldi. ABD’de 25 eyalet Teksas ile birleşip Biden yönetimine karşı ortak bildiri yayınladı. İşte tüm gelişmeler…

ABD’DE ORTALIĞI KARIŞTIRAN KARAR

ABD’de yaşanan son dakika gelişmeleri dünya gündeminde ilk sırada. ABD Anayasa Mahkemesi’nin Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan jiletli tellerin sınır görevlilerince kesilmesine izin veren kararı ülkeyi karıştırdı. Mahkemenin bu kararı üzerine Teksas Valisi Greg Abbott, mahkeme kararını tanımayarak jiletli ve dikenli telleri sınıra koymaya devam edeceğini açıkladı. Eyaletin işgal altında olduğunu duyuran Teksas Valisi Abbott, mahkemeye karşı çıkmakla suçlanıyor. Öte yandan 25 eyalet ise Teksa Valisi^’ne destek çıktı ve ortak bildiri yayınladı.

abd-de-25-eyalet-teksas-ile-birlesip-biden-yonetimine-baskaldirdi.jpg

25 EYALET ORTAK BİLDİRİ YAYINLADI

Meksika’dan yoğun göç aldığı bilinen eyalette Vali Greg Abbott, sınır hattı boyunca jiletli ve dikenli teller kurdu. ABD Anayasa Mahkemesi’nin Meksika sınırında göçmenlerin geçişini engellemek için kurulan jiletli tellerin sınır görevlilerince kesilmesine izin veren kararı sonrası karışıklık çıktı. Mahkeme, sınır görevlilerine Meksika sınırındaki jiletli ve dikenli telleri taşıma veya kesme yetkisi verdi. ABD Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını tanımayan Teksas Valisi Abbott, sınır hattına dikenli tel koymaya devam edeceğini açıkladı. Bu açıklamasının ardından Abbott, Anayasa Mahkemesi kararına karşı çıkmakla suçlanıyor. 25 eyalet ise ortak bir bildiri yayınlayarak Abbott’a destek çıktı.ABD Başkanı Biden'ın 'Kanunsuz sınır politikaları' olduğunu ileri süren Teksas Valisi, eyaletin göçmenler tarafından işgal edildiğini iddia etti. Vali Abbott, Biden için 'kanunsuz başkan' ifadesini kullanırken, 'James Madison, Alexander Hamilton, ABD Anayasası'nı kaleme alan diğer ileri görüşlü liderler, Birleşik Devletler'in, sınırdan milyonlarca yasa dışı göçmen kaçıran karteller gibi yabancı tehditleri durdurmak hususunda hiçbir şey yapmayan kanunsuz başkanların insafına bırakılmaması gerektiğini hesaba katmışlardı.' ifadelerine yer verdi. Tansiyonu yükselten gelişmelerin ardından ABD Başkanı Biden'dan Vali Abbott'a sözlerinden dönmesi ve merkezi yönetimin talimatlarına uyması için bugüne kadar süre verdiği öğrenildi.