ABD ve İngiltere Yemen’e saldırdı Türkiye’den ilk tepki geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husi hedefleri havadan ve denizden vurması dünya gündemine otururken bölgedeki son durum ve tüm gelişmeler yakından takip ediliyor. ABD ve İngiltere’nin Yemen’e saldırısına Türkiye’den ilk tepki geldi.

ABD ve İngiltere Yemen’e saldırdı Türkiye’den ilk tepki geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Yemen’de Husi hedeflerine yönelik havadan ve denizden saldırı düzenleyen ABD ve İngiltere’nin bu saldırılarının ardından Yemen’in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyulduğu öğrenildi. ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki hedefleri havadan ve denizden vurmasının ardından Türkiye’den saldırıyla ilgili ilk tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İngiltere’nin Yemen saldırısına ilk yorumunu yaptı. Erdoğan, ‘Kızıldeniz’i kan gölüne çevirme hevesindeler’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YEMEN SALDIRISINA İLK YORUM

ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husilere yönelik saldırılarına ilk yorumu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada bölgedeki son durum ve yaşananlarla ilgili yorumunu dile getirdi ve ‘Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır.’ dedi.

abd-ve-ingiltere-yemen-e-saldirdi-turkiye-den-ilk-tepki-geldicumhurbaskani-erdogan-dan-aciklama.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KIZILDENİZ’İ KAN GÖLÜNE ÇEVRİME HEVESİNDELER

Bölgedeki yaşananları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Husilerin ABD ve İngiltere’ye karşı başarılı bir savunma yaptığını belirtti ve şöyle devam etti; ‘Yemen, Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle bölgede ister Amerika olsun onlara karşı gereken cevabı verdiğini, vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek Amerika’ya karşı gerek İngiltere’ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz.’