Aden Körfezi nerede? Aden Körfezi hangi ülkede?

İçinde Türk kaptanların da olduğu geminin kaçırıldığı açıklamasının ardından Aden Körfezi ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. Gelen son dakika bilgisinde Aden Körfezi’nde içinde Türk kaptanların da olduğu gemi kaçırıldı.

Aden Körfezi nerede? Aden Körfezi hangi ülkede?

Son dakika gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Aktarılan bir son dakika bilgisinde Aden Körfezi’nde içinde Türk kaptanların da olduğu bir gemi kaçırıldı. Bu sabah saatlerinden itibaren gemiyle iletişimin kesildiği aktarılırken geçen bu süre zarfında da temas kurulamadığı bilgisine yer verildi. Geminin kaçırıldığı değerlendiriliyor. Bu haberin ardından Aden Körfezi ile ilgili araştırmalar başladı. Peki Aden Körfezi nerede? Aden Körfezi hangi ülkede? Aden Körfezi’nde ne oldu? İşte detaylar…

ADEN KÖRFEZİ NEREDE?

Aden Körfezi, Arap Yarımadası ve Afrika Kıtası’nda Somali Yarımadası’na bulunur. Aden Körfezi, Hint Okyanusu’nun bir uzantısıdır ve Kızıldeniz ile Hint Okyanusu’nu birbirine bağlamaktadır.

aden-korfezi-nerede-aden-korfezi-hangi-ulkede.jpg

GEMİYLE İLETİŞİM KESİLDİ

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Zodiac Maritime firmasına ait olan 'Central Park' isimli kimyasal tankerin Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yaparken bu sabah saatlerinde iletişimin kesildiği ve geçen bu süre zarfında gemiyle temas kurulamadığı bilgisine yer verildi. Geminin şirkete bildirdiği son konumun görselinin de paylaşıldığı açıklamada, gemide Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ile 4. Kaptan Okan Yüksel'in de görev yapmakta olduğu belirtildi. İlgili şirket ve tüm birimlerle sürekli iletişim sağlandığı ve konunun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığınca takip edilmekte olduğu da açıklamaya eklendi.

Geminin şirketle paylaştığı son konumun görseli;

aden-korfezi-nerede-aden-korfezi-hangi-ulkede-001.jpg