Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e sert tepki

İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar sürerken dün gece Gazze’ye şimdiye kadarki en yoğun bombardımanını gerçekleştiren İsrail’e Türkiye’den çok sert bir tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya paylaşımıyla tepkisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e sert tepki

7 Ekim tarihinden bu yana süren şiddetli çatışmalar dünya genelinde endişeyle takip edilirken İsrail’in günlerdir bomba yağdırdığı Gazze’ye en yoğun saldırısı dün gece gerçekleşti. İsrail, dün gece boyunca Gazze’yi bombardımana tuttu. İsrail’in saldırıları sebebiyle Gazze’de iletişim tamamen koptu. Bölgede tüm telefon ve internet hizmetlerinin kesildiği aktarıldı. İsrail’in bu katliamına en sert tepki yine Türkiye’den geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İsrail’e bu cinnet halinden çıkması ve saldırıları durdurması yönünde çağrı yaptı.

DÜN GECE EN YOĞUN SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

İsrail, günlerdir bombardımana tuttuğu Gazze’de dün gece en yoğun saldırısını gerçekleştirdi. İsrail’in bölgedeki bombardımanı dün gece yoğunlaşırken yine masum siviller hedef alındı. İsrail’in saldırıları sebebiyle bölgede tüm telefon ve internet hizmetleri kesildi. Bölgede bilgi akışının durduğu ve iletişimin tamamen koptuğu belirtilirken u katliama yine en sert tepki Türkiye’den geldi.

cumhuraskani-erdogan-dan-gazze-ye-bomba-yagdiran-israil-e-sert-tepki-001.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YAŞANAN İNSANİ KRİZ DERİNLEŞMİŞTİR

Gazze’ye yönelik saldırıların ardından İsrail’e tepki gösteren ve uyarılarda ulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

‘Gazze’ye yönelik sürekli artan ve dün gece yoğunlaşan İsrail bombardımanları yine kadınları, çocukları, masum sivilleri hedef almış, yaşanan insani kriz derinleşmiştir. İsrail derhal u cinnet halinden çıkmalı ve saldırılarını durdurmalıdır. Tüm kardeşlerimi bugün, bu çağrılarımızı daha güçlü yapacağımız, İsrail zulmü karşısımda Filistin halkının yanında olduğumuzu haykıracağımız Büyük Filistin Mitingi’ne, İstanbul Atatürk Havalimanı’na davet ediyorum.’

cumhuraskani-erdogan-dan-gazze-ye-bomba-yagdiran-israil-e-sert-tepki.jpg