Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 15 Kasım’da İstanbul'da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacak

İsrail-Gazze hattında çatışmalar devam ederken günlerdir Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, okul, hastane, mülteci kampı ve ambulans konvoylarını bombalıyor. Bölgedeki tüm gelişmeler dünya basınında geniş yer buluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 15 Kasım’da İstanbul'da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacak

Tam 34 gündür Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, bölgede katliama devam ediyor. İsrail’in saldırıları sebebiyle hayatını kaybeden 11 bine yakın Gazzeli’nin yüzde 73’ü kadın ve çocuk. Özbekistan’da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Kasım’da İstanbul’da Gazze için uluslararası bir toplantı yapılacağını açıkladı. İşte detaylar…

‘DİPLOMATİK GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR’

İsrail’in saldırıları sebebiyle Gazze’de kadın, çocuk, genç, yaşlı çok sayıda insan hayatını kaybetti, çok sayıda insan da yaralandı. Günlerdir acımasızca saldırılarına devam eden İsrail, okul, hastane, yaralıları taşıyan ambulans konvoyu olmak üzere masum sivilleri hedef alıyor. İsrail-Gazze hattında yaşananlara değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Çatışmaların engellenmesi için diplomatik girişimlerimiz sürüyor’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-acikladi-15-kasim-da-istanbul-da-gazze-icin-uluslararasi-bir-toplanti-yapilacak.jpg

15 KASIM’DA İSTANBUL’DA TOPLANTI OLACAK

Özbekistan'da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Lider Zirvesi’nde önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir İsrail’in Gaze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılara da değindi. İsrail’in bombardımanı altında olan Gazze’deki siviller için bir kez daha dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemelerimizi sevk ettik. 2 sivil insani yardım gemimizin gönderilmesi için hazırlıklarımız devam ediyor. Eşimin himayesinde inşallah 15 Kasım’da devlet ve hükümet başkanları eşlerinin katılımları ile toplantı gerçekleşecek. Gazze’li masumların acısının dindirilmesi için güçlü bir duruş sergilenecek. Sesimizin yükseltilmesi çok mühim.’ dedi.