Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti! 6 yıl sonra Atina’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyarette bulunmak üzere Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitti. 6 yıl aradan sonra Atina’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada mevkidaşı Katerina Sakelaropulu ile kamera karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyareti! 6 yıl sonra Atina’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gerçekleştirdiği ziyaret gündemin ana başlıkları arasında. Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl aradan sonra tekrar Atina’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretinden detaylar…

6 YIL ARADAN SONRA ATİNA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, 6 yıl aradan sonra tekrar Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 5. toplantısı kapsamında Yunanistan’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yıl aradan sonra tekrar Atina’ya ziyarette bulundu. Atina ziyaretinde açıklamalarda bulunan Erdoğan, ‘6 yıl aradan sonra tekrar Atina’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantımızın Türkiye ve Yunanistan arasında yeni bir dönemin güçlenerek devamına vesile olacağına inanıyorum.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-in-yunanistan-ziayreti-6-yil-sonra-atina-da.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A EŞLİK EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de bir görüşme gerçekleştireceği ve ardından ortak basın toplantısı yaparak daha sonra çalışma yemeğine katılacağı öğrenildi. Bu sabah saat 09.45’te Atina’ya ulaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yunanistan ziyaretinde çok sayıda Bakan da eşlik ediyor. Bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik ediyor.

cumhurbaskani-erdogan-in-yunanistan-ziayreti-6-yil-sonra-atina-da-001.jpg