Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gitti! Kazakistan Cumhurbaşkanı’na TOGG hediye edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi için Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gitti. Buradaki zirvenin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’e TOGG hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gitti! Kazakistan Cumhurbaşkanı’na TOGG hediye edildi

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirveye katılım için Astana’ya gitti. Zirveni ardından Türkiye’ye dönmek üzere havalimanına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’e Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un Oltu siyahı rengini hediye etti.

10. ZİRVE ASTANA’DA GERÇEKLEŞTİ

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi için Astana’da gerçekleşti. Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşen zirveye katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Astana’ya gitti. Erdoğan, zirvenin ardından Türkiye’ye dönmek üzere Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na geçti.

cumhurbaskani-erdogan-kazakistan-a-gitti-kazakistan-cumhurbaskani-na-togg-hediye-edildi-001.jpg

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI’NA TOGG HEDİYE ETTİ

Havalimanı’nda kendisini uğurlamak üzere bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı’na Türkiye’nin ilk yerli ve milli arabası TOGG’un Oltu siyahı rengini hediye eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Astana’dan Türkiye’ye hareket etti.

cumhurbaskani-erdogan-kazakistan-a-gitti-kazakistan-cumhurbaskani-na-togg-hediye-edildi.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN DA EŞLİK ETTİ

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi için Astana’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat eşlik etti.