Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir

Dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar, İsrail’in Gazze’deki masum sivillere yönelik saldırıları vicdanları sızlatmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm dünyaya önemli mesajlar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir

Bölgede günlerdir doğrudan sivillerin hedef al9ındığını söyleyen ve saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Benzeri görülmemiş bir barbarlık var’ dedi. Gazze’de katledilenlerin yüzde 73’ünün kadın ve çocuk olduğunu söyleyen ve yaralıların tedavisi için çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Birinci önceliğimiz Gazze’de ateşkesin sağlanması’ dedi. Bu konuda Batı’nın ateşkes çağrısı bile yapamadığını da sözlerine ekleyen Erdoğan, ‘Gazze’de birkaç saat değil, kalıcı barış gerek.’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya gündeminde geniş yer bulan Gazze açıklamaları ve öne çıkan tüm başlıklar…

4 SAATLİK ATEŞKES UYGULAMASINA YORUMU

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyaya önemli mesajlar verdi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinen ve İsrail’in Gazze’deki katliamını bir kez daha kınayan Erdoğan, İsrail ve ABD’nin her gün 4 saatlik ateşkes uygulaması ile ilgili de yorum yaptı ve ‘Gazze’de birkaç saat değil, kalıcı barış gerek. BM yetkilisi, İsrail’in saldırılarına 4 saat ara verme kararının alaycı ve zalimce olduğunu ifade ediyor. Biz de söz konusu karara aynı şekilde yaklaşıyoruz.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-kudus-bizim-kirmizi-cizgimizdir-002.jpg

SESSİZLİKLERİ UTANÇ VERİCİ

Gazze’de katledilenlerin yüzde 73’ünün kadın ve çocuklar olduğunu bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu katliama sessiz kalan Batılı ülkelerin bu sessizliğinin utanç verici olduğunu söyledi. Gazze’de 12 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini ancak bu ülkelerden İsrail’e ateşkes çağrısı dahi gelmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.’ ifadelerine yer verdi.

cumhurbaskani-erdogan-kudus-bizim-kirmizi-cizgimizdir-001.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Bölgede kalıcı ateşkes sağlanması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak 10 uçak dolusu insani yardım malzemesinin sevk edildiğini belirtti ve ‘Dün sivil gemimiz yola çıktı. Kanser hastaları ve çocuklar başta olmak üzere yaralıların tedavisiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’ dedi. Konuşmasının devamında toplantının tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs’ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dilediğidir. Filistin’de şehit edilen kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Zirve toplantımızın tüm insanlar için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.’ dedi.