Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu’ya meydan okudu: Sıkıysa açıkla

İsrail-Gazze hattında çatışmalar devam ederken günlerdir Gazze’ye bomba yağdıran İsrail, masum sivilleri hedef almaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir kez daha Gazze’de yaşanan insanlık dramına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu’ya meydan okudu: Sıkıysa açıkla

Partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını bir kez daha kınadı ve ‘İsrail bir terör devletidir. İsrail hükümeti katliamlarına 40 gündür devam ediyor’ dedi. Kürsüden İsrail Başbakanı Netanyahu’ya sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Netanyahu ile bakanları aynı yolda yürümüyor’ dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar…

İSRAİL’E TEPKİ

İsrail, tüm dünyanın gözü önünde günlerdir masum sivilleri hedef alıyor. Çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden katliamlarına devam eden İsrail, Gazze’ye bomba yağdırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Grup Toplantısı’nda bir kez daha Gazze konusuna değindi ve İsrail’e tepki gösterdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya meydan okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden Netanyahu’ya seslendi ve ‘Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum. Sen de atom bombası var mı, yok mu? Varsa sıkıysa açıkla. Ey İsrail, sen de nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun. Artık ecelin geliyor. Neye sahip olursan ol gidicisin.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-netanyahu-ya-meydan-okudu-sikiysa-acikla.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ZAFER FİLİSTİN HALKININ OLACAKTIR

Günlerdir Gazze2de yaşanan insanlık dramına bir kez daha vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Gazze, tüm dünyada maskeleri düşürmüş ve gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır’ dedi. Yaşanan bu krizin sadece dünyada değil ülkemizde de kendisini gösterdiğini belirten Erdoğan, ‘İsrail’e tepki gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sosyal medya mecralarından, gazete ve televizyonlarda Gazze halkının sesini duyuran basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. İsrail katliamlarına devam ederse tüm dünyada katil olduğunu tescil edecektir. Allah’ın izniyle zafer Gazzelilerin ve Filistin halkının olacaktır. Bizi asıl üzen iradesini İsrail’e kaptıran ülkeler değil, Gazi Meclis’te söylenen sözlerdir. Birileri işgalciler ile vatanını savunanları bir tutabiliyor. Bu tavrın arkasındaki sebepleri biz gayet iyi biliyoruz. İdeolojik sapkınlıktan hakikati göremiyorlar.’ ifadelerini kullandı.