Dünyanın en güçlü orduları belli oldu! Türkiye büyük sıçramayla 3 sıra birden yükseldi

Dünyanın en güçlü orduları sıralaması belli olurken Türkiye’nin listedeki yeri merak edildi. Türkiye’nin askeri gücü listedeki başarısıyla bir kez daha kendisini gösterirken büyük sıçrama yapan Türkiye, 3 sıra birden yükseldi.

Dünyanın en güçlü orduları belli oldu! Türkiye büyük sıçramayla 3 sıra birden yükseldi

Türkiye, NATO’nun ikinci büyük ordusu olarak güney kanadının en güçlü askeri kuvvetine sahip. Bu gücünü dünyanın en güçlü orduları listesindeki sıralamasıyla da gösteren Türkiye, 3 sıra birden yükselerek listeye damgasını vurdu. 2024 yılında yine listeye damgasını vuran ülke Türkiye olurken Türkiye’nin listedeki yükselişi ile Almanya ve Fransa’yı geride bıraktığı görüldü. İşte 2024 yılı dünyanın en güçlü orduları sıralaması ve tüm detaylar…

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ORDULARI 2024 LİSTESİ YAYINLANDI

ABD merkezli Global Fire Power, Dünyanın en güçlü orduları 2024 listesinde Türkiye’nin yükselişi dikkat çekti. Her yıl dünya devletlerinin askeri güçlerini takip eden ve küresel güç sıralaması yayınlayan ABD merkezli Global Firepower isimli şirket, son olarak 2023 yılına ait askeri güç sıralamasını yayınlamıştı. Bu listede toplam 145 ülke yer almış ve söz konusu sıralamada ülke ordularının teknoloji yönünden gelişmişlikleri, insani gücü, sahada uzun kalma ve hareket kabiliyeti gibi özelliklerine bakılmıştı. Bu listeye göre 2022 yılında 13. sırada yer alan Türkiye, 2023 yılının başında iki sıra yükselmiş ve 11. Sırada yer almıştı. Listenin ilk üçünde ise ABD, Rusya ve Çin yer almıştı.

dunyanin-en-guclu-ordulari-belli-oldu-turkiye-buyuk-sicramayla-3-sira-birden-yukseldi.jpg

TÜRKİYE 2024 YILI LİSTESİNE DAMGA VURDU

Dünyanın en güçlü orduları 2024 listesi yayınlandı ve listeye yine Türkiye damgasını vurdu. Bu yılki yükselişiyle listeye damga vuran Türkiye, 3 sıra birden yükselerek listede 8. sıraya çıktı. 2024 yılının listesinde ilk sırada ABD yer alırken, ikinci sırada Rusya ve üçüncü sırada Çin yer alıyor. 2024 listesinde 8. sırada yer alan Türkiye’yi Pakistan ve İtalya takip ediyor.

dunyanin-en-guclu-ordulari-belli-oldu-turkiye-buyuk-sicramayla-3-sira-birden-yukseldi-001.jpg

EN GÜÇLÜ 20 ÜLKE LİSTESİ

Dünyanın askeri güç sıralamasına göre ilk 20’de yer alan ülkeler şöyle;

1- ABD

2- Rusya

3- Çin

4- Hindistan

5- Güney Kore

6- Birleşik Krallık

7- Japonya

8- Türkiye

9- Pakistan

10- İtalya

11- Fransa

12- Brezilya

13- Endonezya

14- İran

15- Mısır

16- Avustralya

17- İsrail

18- Ukrayna

19- Almanya

20- İspanya