Ekvador OHAL ilan etti! Çete lideri hapisten kaçtı sokaklar karıştı

Ekvador’da çete liderinin hapisten kaçması sonucu sokaklar karıştı. Los Choneros çetesinin lideri Villamar’ın hapisten kaçması ülkeyi adeta kaosa sürükledi. Çete üyeleri sokaklara döküldü ve bir televizyon kanalını bastı.

Ekvador OHAL ilan etti! Çete lideri hapisten kaçtı sokaklar karıştı

Ekvador’da sokak karışıklıkları yaşanıyor. Polis ile suç örgütlerinin çatıştığı öğrenilen ülkede uyuşturucu baronu Adolfo Macias Villamar’ın yüksek güvenlikli hapishaneden kaçması ülkeyi karıştırdı. Ekipler hapishaneden kaçan Villamar’ı bulmak için operasyon başlattı. Olaylar üzerine Devlet Başkanı Daniel Noboa’dan 60 günlük OHAL kararı geldi. OHAL ilanının ardından suç örgütü üyeleri sokağa indi ve resmen iç karışıklık çıktı. Suç örgütlerinin bir bir talavizyon kanalı ve bir üniversiteyi bastıkları öğrenildi. İşte tüm detaylar…

EKVADOR’DA SOKAKLAR KARIŞTI

Ekvador’da yaşanan olaylar dünya gündeminde. Sokaklardaki sivillere saldıran ve 8 kişiyi öldürdükleri öğrenilen çete üyelerinin polisle çatışması devam ediyor. Çatışmaların devam ettiği bölgede internete düşen görüntülerde ise suç örgütü mensuplarının bazukalarla sokağa indikleri görülüyor. Polis ekipleri ise yakaladıkları çete üyelerini etkisiz hale getiriyor. Çete lideri Villamar’ın yüksek güvenlikli hapishaneden kaçmasıyla başlayan olaylar endişeyle takip edilirken OHAL kararı alındığı bilgisine yer verildi.

ekvador-ohal-ilan-etti-cete-lideri-hapisten-kacti-sokaklar-karisti-001.jpg

CANLI YAYINI BASIP SPİKERİ REHİN ALDILAR

Sokaklara inen çete üyelerinin bir canlı yayını bastıkları ve hem canlı yayındaki gazetecileri hem de televizyon çalışanlarını rehin aldıkları görüldü. Kameraların kayıtta olduğu ve olan biteni saniye saniye kaydettiği o anlarda stüdyodakilerin büyük panik yaşadığı anlar da ekrana yansıdı. Yüzleri maskeli ve eli silahlı şahıslar, rehin aldıkları spikerin cebine dinamit koyarak polisin peşlerini bırakmasını söylettirdi. Ekvador polisi hemen televizyon kanalının çevresini kuşattı ve içerdekileri kurtarmak için harekete geçti. Canlı yayın baskınının hemen ardından sokaklar daha da karışırken çeşitli noktalarda saldırılar düzenlendiği öğrenildi.

ekvador-ohal-ilan-etti-cete-lideri-hapisten-kacti-sokaklar-karisti.jpg

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAMASI OLACAK

Gece saatlerinden beri olayların giderek tırmandığı Ekvador’da polis ekiplerinin çete üyeleriyle çatışmaları devam ediyor. Sokakların karıştığı ülkede Ekvador ordusuna ait birlikler hareket halinde ve ülke çapında gece saat 23.00 ile saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulaması olacak.

ekvador-ohal-ilan-etti-cete-lideri-hapisten-kacti-sokaklar-karisti-002.jpg