Elon Musk Starlink uyduları Gazze’ye çağrıları sonrası harekete geçti! Talimatı verdi

7 Ekim tarihinden u yana şiddetli çatışmaların devam ettiği İsrail-Gazze hattında en yoğun saldırılar ise maalesef dün gece yaşandı. İsrail, dün gece Gazze’ye yoğun bombardıman gerçekleştirdi.

Elon Musk Starlink uyduları Gazze’ye çağrıları sonrası harekete geçti! Talimatı verdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının en şiddetlisinin yaşandığı gecede bölgede iletişim tamamen kesildi. Sosyal medyada Gazze için yardım çağrıları gelmeye başlarken Elon Musk’a telefon ve internet hizmetlerinin kesildiği Gazze’ye Starlink uydularını göndermesi yönünde çağrılar gelmeye başladı. Kendisine yapılan çağrılara kayıtsız kalamayan Musk, ücretsiz internet sağlamak için Starlink uydularını bölgeye göndermeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

GAZZE’DE İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

İsrail’in Gazze’ye en yoğun saldırısı dün gece gerçekleşti. Katliamın yaşandığı bölgede iletişim tamamen kesilirken son durumla ilgili Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal’dan açıklama geldi. Gazze’deki tüm internet ve telefon hizmetlerinin sona erdiğini duyuran Jawwal, İsrail’in düzenlediği yoğun bombardıman sebebiyle bölgedeki altyapının zarar gördüğünü ve Gazze’nin dünya ile ağlantısının kesildiğini bildirdi.

ELON MUSK’A GAZZE ÇAĞRISI

Gazze’deki son durumun ardından sosyal medyanın gündemi de Gazze oldu. Bölgedeki son durum ve yoğun saldırı altında olan Gazze için sosyal medya kullanıcılarından dünyaya yardım çağrıları yağdı. İsrail’in dün geceki yoğun bombardımanı sonrasında dünya ile iletişimi tümüyle kesilen Gazze için Elon Musk’a çağrı üstüne çağrı yağdı. Sosyal medya kullanıcıları Elon Musk’a yaptıkları çağrılarda Starlink uydularını internet ve iletişimin tamamen kesildiği Gazze’ye göndermesini talep ettikleri görüldü. Kısa sürede ‘Gazze için Starlink’ etiketi Türkiye ve dünya gündeminin ilk sıralarına yerleşti.

elon-musk-starlink-uydulari-gazze-ye-cagrilari-sonrasi-harekete-gecti-talimati-verdi.jpg

ELON MUSK KENDİSİNE YAPILAN ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALAMADI

Sosyal medyadaki yoğun çağrılara kayıtsız kalmayan Elon Musk, bu çağrılara yanıt verdi ve Starlink uydularını Gazze’ye göndereceğini belirtti. Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulunan Musk, bölgeye internet sağlayan Starlink uydularının Gazze’de tanınmış uluslararası kuruluşlar için aktif hale getirileceğini duyurdu.