Gazze’de acı bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bini aştı!

İsrail-Gazze hattında günlerdir devam eden çatışmalar dünya gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ederken İsrail’in günlerdir saldırdığı Gazze’de acı bilanço giderek ağırlaşıyor. Can kayıpları maalesef 11 bini aştı.

Gazze’de acı bilanço ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bini aştı!

İsrail, günlerdir Gazze’yi bombardımana tutuyor. Kadın, çocuk, genç yaşlı demeden sivillerin hedef alındığı saldırılarda bilanço maalesef gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bölgeden gelen son bilgiler acının ve insanlık dramının boyutunu ortaya koyuyor. Gazze’deki hükümet, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 11 bini aştığını bildirdi.

GAZZE’DE BÜYÜK BİR İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Günlerdir çatışmaların devam ettiği İsrail-Gazze hattında büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail, abluka altındaki Gazze’ye saldırılarını sürdürüyor. Bölgeden gelen son bilgiler ise vicdanları sızlatıyor. İsrail, okul, ibadethane, hastane, ambulans konvoyu, mülteci kampları olmak üzere sivillerin de sığındığı birçok yere bomba yağdırıyor. Bölgede internet ve iletişim kesintileri yaşanıyor. Son olarak Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde oksijen yetersizliği yaşandığı, hastanenin İsrail’in saldırıları sebebiyle hizmet dışı kaldığı açıklanmıştı.

gazze-de-aci-bilanco-agirlasiyor-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-11-bini-asti.jpg

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 11 BİNİ AŞTI

Bölgeden aktarılan son bilgiler yaşanan insanlık dramının boyutunu gözler önüne seriyor. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail’in hastaneleri hedef alması ve ölü ve yaralı girişlerinin engellenmesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı tarafından dün ölü ve yaralı sayısı ile ilgili net bir sayı yayınlanamadığı belirtildi. Söz konusu açıklamanın devamında, ‘Ancak işgal güçlerinin 11302dan fazla katliam yaptığını, şehit sayısının 8 binden fazlasının çocuk ve kadın olmak üzere 11 bin 100’ün, yaralı sayısının da 28 binin üzerinde olduğunu belirtiyoruz.’ denildi.