Gazze’de ateşkes başlıyor! Tarih ve saat açıklandı

İsrail-Gazze hattındaki son durum ve tüm gelişmeler dünya genelinde yakından takip ediliyor. Bölgedeki son durum ve yaşanan son dakika gelişmeleri dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Gazze’de geçici ateşkes başlıyor.

Gazze’de ateşkes başlıyor! Tarih ve saat açıklandı

Şiddetli çatışmaların yaşandığı İsrail-Gazze hattında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları günlerdir devam ederken bölgede yaşananlar vicdanları yaralıyor. Çok sayıda çocuk, kadın, genç, yaşlı masum sivilin hayatını kaybettiği Gazze’de 4 gün sürecek geçici ateşkes başlıyor. Geçici ateşkesle ilgili son dakika açıklaması Katar’dan geldi. Katar, ateşkesin yarın başlayacağını duyurdu. Açıklamada, rehine takası ile ilgili son dakika duyurusu da yer aldı.

4 GÜN SÜRECEK GEÇİCİ ATEŞKES YARIN BAŞLIYOR

Hamas ve İsrail arasında4 gün sürecek geçici ateşkes ve rehine takası ile ilgili uzlaşı sağlandığı ve anlaşmaya varılmasının ardından gözlerin ateşkese ve rehine takasına çevrildiği öğrenilmişti. Ancak İsrail, anlaşmaya göre bugün başlaması gereken geçici ateşkes ve karşılıklı rehine takasında sorun çıkarmıştı. İsrail Başbakanı’ndan gelen açıklamada rehinelerin Cuma gününden önce serbest bırakılmayacağı belirtilmişti. Katar’dan gelen son dakika açıklamasında ise ateşkes için tarih ve saat verildi. 4 gün sürecek geçici ateşkes 24 Kasım 2023 Cuma (yarın) saat 08.00’de başlayacak.

REHİNE TAKASI İLE İLGİLİ DE AÇIKLAMA GELDİ

Yapılan açıklamada rehine takası ile ilgili de bir bilgi yer aldı. Açıklamada, ‘Rehinelerden 13 kişilik grup saat 17.00’de serbest bırakılacak’ denildi.