Gazze’de insanlık dramı! 39 bebek ölümle burun buruna

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sebebiyle can kayıpları maalesef artıyor. İnsanlık dramının yaşandığı Gazze’den gelen son haber ise vicdanları bir kez daha yaraladı. Oksijen yetersizliği sebebiyle bebekler tehlike altında.

Gazze’de insanlık dramı! 39 bebek ölümle burun buruna

İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar devam ediyor. Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, masum sivilleri hedef alıyor. Bölgeden gelen acı haberlere maalesef bir yenisi daha eklendi. Gazze’nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi’nde yakıtın tükendiği ve bu sebeple tüm operasyonların durduğu aktarıldı. Son durum hakkında açıklama yapan Filistin sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan 39 bebeğin oksijen yetersizliği sebebiyle hayatının tehlikede olduğu ve kuvözdeki 1 bebeğin bu sebeple hayatını kaybettiğini bildirdi.

GAZZE'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Günlerdir okul, ambulans konvoyu, mülteci kampları başta olmak üzere çok sayıda yere bombalı saldırı düzenleyen İsrail, etrafını tamamen kuşattığı Şifa Hastanesi'nin ameliyathane bölümünü bombaladı. Bölgeden yapılan açıklamada Şifa Hastanesi'nde kuvözdeki bebeklerin hayati tehlikesi olduğu ve oksijen yetersizliği sebebiyle hayatını kaybetme riski taşıdıkları ifade edilmişti.

gazze-de-insanlik-drami-39-bebek-olumle-burun-buruna.jpg

İSRAİL KANA DOYMUYOR

İsrail, Şifa Hastanesi'ne 'askeri amaçla kullanıldığı' iddiasıyla saldırılarına devam ediyor. İsrail'in bu iddiası Gazze'deki hükümet tarafından çok kez reddedilse de İsrail saldırılarını sürdürüyor. İsrail, bu sabah yine Şifa Hastanesi'ne saldırdı. Gazze'nin en büyük ve merkez hastanesi olan Şifa Hastanesi'ne yapılan saldırıyla ilgili Gazze Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin ameliyathane bölümünü vurduğu aktarıldı.

gazze-de-insanlik-drami-39-bebek-olumle-burun-buruna-002.jpg

OKSİJEN MAKİNELERİ DURDU

İsrail'in saldırısı sonrası Filistin sağlık Bakanlığı'ndan son durumla ilgili açıklama geldi. Saldırılardan kaçan binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ne yakıtın tükendiği ve tüm operasyonların durdurulduğu bilgisi paylaşıldı. Hastanedeki oksijen makinelerinin durması nedeniyle de hastalardan bazılarının hayatını kaybettiği belirtildi.

gazze-de-insanlik-drami-39-bebek-olumle-burun-buruna-001.jpg

BEBEKLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Vicdanların sızladığı, yürek dayanmadan görüntülerin geldiği Gazze'deki son gelişme yine insanlıktan utandırdı. Şifa Hastanesi'nde yoğun bakımda olan 39 bebeğin de oksijen yetersizliği sebebiyle ölümle burun buruna olduğu belirtildi. 39 bebeğin oksijen yetersizliği sebebiyle hayati tehlike altında olduğu açıklanırken 1 bebeğin ise oksijen yetersizliği sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.