Gazze’de süreli ateşkes kararı! Bugün başlıyor

İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar günlerdir şiddetli bir şekilde devam ederken İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanları sebebiyle çok sayıda masum sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Gazze’de süreli ateşkes kararı! Bugün başlıyor

Gazze’de yaşananlar ve vicdanları sızlatan insanlık dışı saldırılar dünya basınında yer bulmaya devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. ABD’den gelen açıklamada, Gazze’nin kuzeyinde her gün çatışmalara 4 saat ara verileceği ifade edildi. Gazze’de süreli ateşkes uygulanacak. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, süreli ateşkesin her gün 4 saat süreceği ve sürecin bugün başlayacağı belirtildi. İşte detaylar…

ATEŞKES ÇAĞRILARI PEŞ PEŞE GELMİŞTİ

İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarında kadın, çocuk, genç, yaşlı çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Türkiye’den Gazze’de ateşkes olması için peş peşe çağrılar gelmiş, BM ve uluslararası toplumdan da Filistin halkına yardım ulaştırılması amacıyla ateşkes çağrıları yapılmıştı. Tüm dünyanın endişeyle takip ettiği bölgede yeni bir gelişme yaşandı.

gazze-de-sureli-ateskes-karari-bugun-basliyor.jpg

ÇATIŞMALARA 4 SAAT ARA VERİLECEK

Vicdanları yaralayan bir insanlık dramının yaşandığı Gazze’de süreli ateşkes olacağı bilgisi duyuruldu. ABD’den gelen açıklamada İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde her gün çatışmalara 4 saat ara vereceği ifadeleri yer aldı. Beyaz Saray’dan gelen açıklamada, süreli ateşkes kararı duyuruldu.

gazze-de-sureli-ateskes-karari-bugun-basliyor-001.jpg

İNSANİ YARDIM SAĞLANMASI İÇİN SÜRELİ ATEŞKES OLACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail’in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılara 4 saat boyunca ara vereceği aktardı. Süreli ateşkes kararı Beyaz Saray’dan yapılan açıklamayla duyurulurken detayları aktaran Kirby, İsrail’in bu duraklamaların zamanının başlamadan 3 saat öncesinden duyuracağını da ekledi. Ayrıca ABD’nin alınan duraklama kararını doğru yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü ve ihtiyaç duyulduğu sürece devam etmesini istediğini de açıklamasında vurguladı.