Gelen görüntüler kahretti! İsrail kuşatması sebebiyle bebekler ölümü bekliyor

İsrail-Gazze hattındaki olaylar, İsrail’in günlerdir şiddetlenerek devam eden saldırıları, bölgeden gelen acı görüntüler dünya basınında geniş yer bulurken bölgeden gelen bir görüntü ise vicdanları sızlattı.

Gelen görüntüler kahretti! İsrail kuşatması sebebiyle bebekler ölümü bekliyor

Günlerdir devam eden çatışmalar, İsrail’in bombardımanları ve bölgede giderek şiddetlenen olaylar masum sivilleri hayattan koparıyor. Bölgedeki yaşananlar ve gelen görüntüler vicdanları sızlatırken İsrail’in kuşatması altında olan hastanede bebeklerin çaresizce ölümü beklediği anlara ait bir kare herkesi kahretti. İsrail’in abluka altına alarak bombaladığı ve elektrik kesintisinin yaşandığı Şifa Hastanesi’nde kuvözden çıkarılan bebeklerin her şeyden habersiz çaresizce ölümü beklediği görüntüler vicdanları bir kez daha yaraladı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SEBEBİYLE HAYATİ EKİPMANLAR ÇALIŞMIYOR

Saldırılardan kaçan binlerce sivilin sığındığı Gazze’nin en büyük sağlık kurumu olan Şifa Hastanesi’nde mahsur kalan ağır hastalar ve yeni doğan bebekler çaresizce ölümü bekliyor. İsrail’in abluka altına aldığı ve bombalı saldırı düzenlediği hastanede elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesilen elektrik sebebiyle hastanedeki hayati ekipmanlar çalışmıyor. Hastanedeki tıbbi malzeme yetersizliği ve elektrik kesintisi sebebiyle dün yoğun bakımdan ve diğer servislerden 7 hastanın hayatını kaybettiği açıklandı. Hastanede şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldiği bildirildi.

gelen-goruntuler-kahretti-israil-kusatmasi-sebebiyle-bebekler-olumu-bekliyor.jpg

BEBEKLER HER ŞEYDEN HABERSİZ ÖLÜMÜ BEKLİYOR

Yakıt girişine izin vermeyen İsrail’in kuşatması altında olan Şifa Hastanesi’nde hayatları tehlike altında olan 33 prematüre bebeğin bulunduğu aktarılıyor. Şifa Hastanesi’nde görev yapan doktorlar da hastanedeki son durumu açıklıyor. İsrail’in hastanenin oksijen merkezini vurduğunu söyleyen doktorlar, kuvözdeki bebeklerin birer birer hayatını kaybettiğini söyledi. Doktorların da hedef alındığı belirtilen açıklamada, ‘Arkadaşlarımız şehit oldu. Pencereden bile bakan hemşire vuruldu. Kim hareket ediyorsa onu vuruyorlar. Ne doktorlar hastaneden çıkabiliyor, ne de dışarıdakiler hastaneye girebiliyor. Şehitlerimizi bile alamıyoruz. Küçücük bir odada karanlıkta oturuyoruz. Kimse hareket etmiyor. Allah’a sığındık.’ ifadeleri yer aldı.

gelen-goruntuler-kahretti-israil-kusatmasi-sebebiyle-bebekler-olumu-bekliyor-001.jpg