Hamas 12 kişiyi serbest bıraktı! 7 Ekim’de rehin alınmışlardı

Gözler İsrail ve Hamas arasında yapılan geçici ateşkes ve rehine takasında. Tarafların rehine takasına ne zaman başlayacakları ve rehinelerin ne zaman serbest kalacağı merak edilirken bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Hamas 12 kişiyi serbest bıraktı! 7 Ekim’de rehin alınmışlardı

Gözlerin çevrildiği İsrail-Gazze hattından son dakika gelişmeleri aktarılmaya devam ediliyor. İsrail ve Hamas’ın 4 gün sürecek geçizi ateşkes ve rehine takası uzlaşmasının ardından rehinelerin ne zaman serbest bırakılacağı ve son durum yakından takip edilmeye başlanmıştı. Hamas’ın 7 Ekim tarihinde İsrail’e düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonunda rehin aldığı 12 Taylandlı işçiyi serbest bıraktığı bilgisine yer verildi.

12 İŞÇİ SERBEST BIRAKILDI

İsrail-Gazze hattında günlerdir devam eden çatışmalar ve İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik şiddetlenerek devam ettiği saldırılarının ardından İsrail ve Hamas arasında geçici ateşkes ve rehine takası konusunda uzlaşma sağlandığı aktarılmıştı. Geçici ateşkes bugün saat 08.00’de başladı. Ateşkes başlar başlamaz gözler rehinelerin serbest bırakılacağı zamana çevrildi. Katar’ın arabuluculuğunda yapılan geçici ateşkes sonrasında Hamas, 12 Taylandlı rehineyi serbest bıraktı.

hamas-12-kisiyi-serbest-birakti-7-ekim-de-rehin-alinmislardi.jpg

HABER DOĞRULANDI

Hamas, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunda 12 Taylandlı işçiyi rehin almıştı. Hamas’ın bugün 7 Ekim’de rehin aldığı 12 Taylandlı rehineyi serbest bıraktığı öğrenildi. Tayland kurumları tarafından yapılan açıklama ile 12 Taylandlı rehinenin serbest bırakıldığı haberi doğrulandı. Hamas’ın rehin aldığı Taylandlı işçiler için daha önce İran devreye girmişti.