İnternet kesildi sosyal medyadan Elon Musk’a çağrı yağdı: Starlink uydularını Gazze’ye gönder

İsrail-Gazze hattında çatışmalar devam ederken İsrail’in bu akşam Gazze’ye 7 Ekim tarihinden bu yana en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdiği aktarılıyor. Bölgedeki tüm iletişimin kesildiği bilgileri gelirken sosyal medyada Elon Musk’a çağrı yağdı.

İnternet kesildi sosyal medyadan Elon Musk’a çağrı yağdı: Starlink uydularını Gazze’ye gönder

7 Ekim’den bu yana bölgedeki çatışmalar sürerken İsrail’in o tarihten bu yana bu akşam Gazze’ye en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdiği belirtiliyor. Dünyanın büyük bir endişeyle takip ettiği olaylarla ilgili tüm gelişmeler yakından incelenirken sosyal medyada da gündem Gazze. Bölgedeki iletişimin tamamen kesildiği bilgileri sonrasında sosyal medya kullanıcılarından Elon Musk’a Starling uydularını Gazze’ye gönder çağrıları gelmeye başladı. İşte tüm detaylar…

İLETİŞİM TAMAMEN KESİLDİ

7 Ekim tarihinden bu yana İsrail-Gazze hattında çatışmalar devam ederken tansiyonun giderek yükseldiği bölgede İsrail’in bu akşam Gazze’ye yönelik en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdiği aktarılıyor. Bölgedeki tüm telefon ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiği haberlerinin ardından sosyal medya kullanıcıları ayağa kalktı ve Gazze için Elon Musk’a çağrı yapmaya başladı.

internet-kesildi-sosyal-medyadan-elon-musk-a-cagri-yagdi-starlink-uydularini-gazze-ye-gonder-001.jpg

BÖLGEDEKİ ALTYAPI ZARAR GÖRDÜ

Günlerdir Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, bu akşam en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdi. Bu saldırı haberinin ardından Gazze Şeridi ile iletişimin tamamen kesildiğine dair bilgiler gelmeye başladı. Bölgedeki telefon ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiği aktarılırken konuyla ilgili Filistin telekomünikasyon şirketi Jawwal’dan payaşım geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Jawwal, Gazze’deki tüm internet ve telefon hizmetlerinin sona erdiğini duyurdu ve paylaşımında, İsrail tarafından düzenlenen yoğun bombardıman sebebiyle bölgedeki altyapının zarar gördüğünü ve Gazze’nin dünya ile bağlantısının kesildiğini ifade etti.

internet-kesildi-sosyal-medyadan-elon-musk-a-cagri-yagdi-starlink-uydularini-gazze-ye-gonder.jpg

GAZZE İÇİN STARLİNK ETİKETİ GÜNDEMİN İLK SIRALARINA YERLEŞTİ

Bölgeden gelen son bilgilerin ardından sosyal medyada ‘Gazze için Starlink’ etketi gündemin ilk sıralarına yerleşti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ‘Gazze için Starlink’ etiketi altında binlerce paylaşım yaparak Elon Musk’a Starlink uydularını göndererek Gazze’ye internet erişimi sağlaması için çağrıda bulundu. Söz konusu etiket kısa sürede hem Türkiye hem de dünya gündminde birinci sıraya yerleşti.