İsrail ateşkese uymadı! Filistinlilere ateş açtılar çok sayıda yaralı var

Dünyanın gözü İsrail-Gazze hattında. Günlerdir İsrail’in saldırılarının sonunun gelmediği Gazze’de bugün saat 08.00 itibarıyla geçici ateşkes başlamıştı. 4 gün sürecek olan geçici ateşkes başlarken İsrail yine sözünde durmadı.

İsrail ateşkese uymadı! Filistinlilere ateş açtılar çok sayıda yaralı var

Bugün geçici ateşkesin devreye girmesinin ardından İsrail’in saldırılarının da durması bekleniyordu. Ancak İsrail, yine sözünü tutmadı. Ateşkes devreye girdikten sonra Gazze’ye ‘Güneyden kuzeyine gitmeyin’ tehdidinde bulunan bildiriler atan İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilerin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

GEÇİCİ ATEŞKES SABAH 08.00'DE BAŞLADI

İsrail ve Hamas arasında 4 gün sürecek olan geçici ateşkes bu sabah saat 08.00'de başladı. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Gazze'de bugün geçici ateşkes başlarken İsrail ise yine sözünde durmadı. Ateşkesin saat 08.00'de devreye girmesinin ardından Gazze'ye 'Güneyden kuzeyine gitmeyin' şeklinde bildiriler atan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilere ateş açtı.

ATEŞKES BAŞLAR BAŞLAMAZ TEHDİT BİLDİRİSİ ATTILAR

Gazze'de bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan geçici ateşkes ile birlikte sivil halk yakınlarını görmek için bölgeye geri dönmeye başlamıştı fakat İsrail, ateşkese sadık kalmadı. Ateşkes başlar başlamaz uçakları kaldıran ve Gazze'ye çok sayıda tehdit bildirisi atan İsrail, bu bildirilerin yer aldığı mesajda, 'Savaş henüz bitmedi. Güneyden Kuzey'e gitmeyi düşünmeyin. Kendinizi tehlikeye atarsınız. Kuzeyden güneye geçebilirsiniz ama güneyden kuzeye geçemezsiniz' ifadeleri yer aldı.

israil-ateskese-uymadi-filistinlilere-ates-actilar-cok-sayida-yarali-var.jpg

FİLİSTİNLİLERE ATEŞ AÇTILAR

Ateşkesin başladığı ilk dakikalarda çok sayıda tehdit bildirisi atan İsrail ordusu, bu tehditlerinin hemen sonrasında harekete geçti ve Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine dönmeye çalışan Filistinlilere ateş açtı. Açılan ateş sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaralandığı bilgisine yer verildi.