İsrail Dışişleri Bakanı açıkladı: Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceğiz

İsrail-Gazze hattında yaşananlar ve bölgedeki çatışmanın giderek daha da şiddetlenmesi dünya genelinde büyük bir endişe yaratırken Türkiye’den İsrail’in saldırılarına tepki gelmeye devam ediyor.

İsrail Dışişleri Bakanı açıkladı: Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceğiz

Uğun İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’nde bir kez daha İsrail’in saldırılarına tepki gösterildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Büyük Filistin Mitingi sonrasında İsrail’den açıklama geldi. Mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan rahatsız olan İsrail, ‘Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceğiz’ dedi.

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ’NDE İNSAN SELİ

Bugün saat 15.00’te İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’ne katılım oldukça fazlaydı. İnsan selinin yaşandığı mitingde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’ye saldırılarına devam eden İsrail’i sert sözlerle eleştirdi ve İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceklerini söyledi.

israil-disisleri-bakani-acikladi-turliye-ile-iliskileri-yeniden-degerlendirecegiz.jpg

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Filistin Mitingi’ndeki açıklamaları İsrail’i rahatsız etti. Bu açıklamaların hemen ardından İsrail Dışişleri Bakanı’ndan açıklama geldi. Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceklerini belirten Eli Cohen, ‘Türkiye’den gelen sert açıklamalar nedeniyle tüm diplomatik personelin geri gelmesi talimatını verdim. Türkiye ile ilişkileri yeniden değerlendireceğiz.’ ifadelerine yer verdi.

israil-disisleri-bakani-acikladi-turliye-ile-iliskileri-yeniden-degerlendirecegiz-001.jpg

CUMHURAŞKANI ERDOĞAN: İSRAİL SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Bugünkü Büyük Filistin Mitingi’nde önemli bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in tam 22 gündür savaş suçu işlediğini söyledi ve şöyle devam etti:

‘İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır ama adalet nerede? Gazze’de katliam yürütülmektedir. Gazze halkını açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla topluca yok etme peşindeler. Bu gece Gazze’nin hali neydi gördünüz değil mi? 120 ülke İsrail’e ateşkes için ‘evet’ dedi. 40 ülke çekimser, 14 ülke İsrail’in yanında yer aldı. İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun. Bundan sonra da öyle olacaksın. Şu anda BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı. İsrail topraklarında sivillere yönelik saldırıları biz de doğru bulmuyoruz. Savaşın bir ahlakı ve hukuku vardır. Sivilleri hedef almak bu ahlaka sığmaz. Bunun bedelini eninde sonunda ağır ödeyeceksiniz.’