Mescid-i Aksa’da silahların gölgesinde Cuma namazı! İsrail polisi yine saldırdı

İsrail-Gazze hattında çatışmalar devam ederken günlerdir Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, savaşın gölgesinde geçen 4. Cuma gününde de yine Cuma namazını eda etmek isteyen Müslümanlara saldırdı.

Mescid-i Aksa’da silahların gölgesinde Cuma namazı! İsrail polisi yine saldırdı

Mescid-i Aksa’da silahların gölgesinde bir Cuma namazı daha kılındı. Mescid-i Aksa'ya alınmayan Müslümanlar, Cuma namazını sokaklarda kıldı. İsrail polisi, namaz kılmak için Mescid-i Aksa önüne gelen Müslümanlara izin verirken namaz sonrasında sivillere ve gazetecilere sert müdahalede bulundu. İsrail polisinin namazın ardından gaz bombasıyla müdahale ettiği görüldü.

CUMA NAMAZI SONRASI SALDIRI

Gazze'de Müslümanlar, Cuma namazı için Mescid-i Aksa önünde toplandı. İsrail polisi, namazın ardından hem sivillere hem de gazetecilere sert müdahalede bulundu. Gaz fişekleriyle Filistinlilere saldıran İsrail polisinin sert müdahalesi canlı yayına saniye saniye yansıdı.

mescid-i-aksa-da-silahlarin-golgesinde-cuma-namazi-israil-polisi-yine-saldirdi.jpg

ARA SOKAKLARA GİREREK MÜDAHALEYE DEVAM ETTİ

İsrail polisi, Cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlileri yine içeri almadı. Mescid-i Aksa önünde kılınan Cuma namazının ardından siviller yine İsrail güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Namaz sonrası sivillere gaz bombasıyla saldıran İsrail polisi, saldırı sonrası ara sokaklara kaçan Filistinlilerin peşini bırakmadı ve ara sokaklara da girerek müdahalesine devam etti.

mescid-i-aksa-da-silahlarin-golgesinde-cuma-namazi-israil-polisi-yine-saldirdi-001.jpg