Peş peşe 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde depremler

Deprem gerçeği kendisini Endonezya’da bir kez daha hissettirdi. Sık sık şiddetli sarsıntılarla sallanan Endonezya’da bu sabah saatlerinde de peş peşe depremler yaşandı. Sarsıntının Banda Denizi açıklarında yaşandığı kaydedildi.

Peş peşe 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde depremler

Endonezya’da peş peşe 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde iki büyük sarsıntı yaşandı. Depremle ilgili bilgi aktaran Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), Banda Denizi bölgesinde peş peşe 6,7 ve 7,1 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini kaydetti. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı. İşte detaylar…

KORKUTAN SARSINTILAR ART ARDA YAŞANDI

Sık sık şiddetli sarsıntılarla karşı karşıya kalan Endonezya’da bu sabah saatlerinde de iki büyük sarsıntı yaşandı. Endonezya’nın Banda Denizi bölgesinde ilk olarak 6,7 ardından da 7,1 büyüklüğünde depremler yaşandığı kaydedildi. Peş peşe yaşanan iki depremin merkez üssünün Endonezya’nın Maluku eyaletinin yaklaşık 340 kilometre güneyi olduğu belirtildi. Depremin ardından tsunami tehdidi olmadığı bilgisine de yer verildi. İlk belirlemelere göre depremde can veya mal kaybı yaşanmadı. Sarsıntının Banda Denizi’nde 10 kilometre derinlikte meydana geldiği kaydedildi.

‘DEPREMLERE ALIŞIĞIZ’

Sabah saatlerinde peş peşe yaşanan depremlerin ardından bölge sakinlerinden biri açıklamasında depremin oldukça şiddetli olduğunu aktardı. İnsanların paniğe kapılmadığını belirterek, ‘Depremlere alışığız’ ifadelerini kullandı. Endonezya, konumu dolayısıyla ık sık depremlerle karşılaşmaktadır.