Putin'in Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu. Başkan yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin'in Türkiye ziyaretinin Şubat ayında olacağını duyurdu.

Putin'in Türkiye'ye geleceği tarih belli oldu

Rusya devlet başkanı ile Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti merakla bekleniyordu. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Türkiye'ye yapılacak olan Ziyaretin Şubat ayında gerçekleşeceğini açıkladı. Bugün bir basın toplantısı yapan Uşakov, gazetecilerin Rusya lideri Putin’in Türkiye ziyaretini sorması üzerine ziyaret için hazırlık yapıldığını dile getirdi.

GÖRÜŞMENİN ANA MADDELERİNDEN BİRİ UKRAYNA OLACAK

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in İstanbul ziyareti sırasında Ukrayna ile barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığı da soruldu. Uşakov açıklamasında görüşmenin ana maddelerinden birinin Ukrayna olacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna ile yapılacak müzakerelere her zaman açık olduğunu ancak Karşısında bir muhatap bulamadığını da söyleyen Uşakov, Kremlin’in farklı ülkelerin taleplerine olumlu yanıt verdiğini Fakat Kiev’in bu konuda müzakereleri yasakladığını dile getirdi.