Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Gazzeli hasta çocuklar Türkiye’ye nakledilecek

Günlerdir İsrail’in saldırıları altında olan Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail’in işgali altında olan Gazze’deki yaralılar Kahire’ye sevk edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahire’ye sevk edilen yaralı Filistinlileri ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Koca duyurdu! Gazzeli hasta çocuklar Türkiye’ye nakledilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den kahire’ye sevk edilen yaralı Filistinlileri ziyaret etmek için Mısır’a gitti. Burada El Ariş Havalimanı’nda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, 26 Gazzeli hastanın ve 13 refakatçının Mısır’dan Türkiye’ye nakli için yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Türkiye’nin her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söyleyen Bakan Koca, ‘Buradaki dram çok farklı’ dedi. İşte detaylar…

26 GAZZELİ HASTA TÜRKİYE’YE GETİRİLECEK

Yaralı Filistinlileri ziyaret için Mısır’a giden ve El Ariş Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umudun kanserli hastaları Türkiye’ye götürme çabası olduğunu belirtti ve ‘Genelde kanser hastalarından Gazze’de olup Refah Sınır Kapısı’nı geçen 30’a yakın hasta oldu. Bu hastaların net sayısı 26. Bugün biz Türkiye’ye götürme noktasında planladık ve bununla ilgili görüşmeler olumlu geçti. Refah Sınır Kapısı’ndan bu hastalar geçti. Şu an ambulanslarda bekliyor işlemleri yapılıyor. Hastalarımız ve beraberinde refakatçılar da var. 26 hasta, 13 refakatçı var. Bugün Gazze’den kapıdan geçtikten sonra herhangi bir hastaneye uğramadan Türkiye’ye götürme çabası içindeyiz.’ dedi.

saglik-bakani-fahrettin-koca-duyurdu-gazzeli-hasta-cocuklar-turkiye-yenakledilecek.jpg

BAKAN KOCA: ARZUMUZ BU SAVAŞIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ

Türkiye’nin her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Arzumuz bu savaşın bir an önce bitmesi. Tedaviye ihtiyacı olan Gazzelilere, Filistinlilere bu yardımı ulaştırabilir olmak. Bugün bu kadar hastanın gelişi sağlanabilir oldu. Bu son derece önemli. Bine yakın kanser ve diyaliz hastalarının olduğunu biliyoruz. İletişimi güçlü tutarak olabildiğince Gazze’den hastaları Türkiye’ye getirme çabası içindeyiz.

saglik-bakani-fahrettin-koca-duyurdu-gazzeli-hasta-cocuklar-turkiye-yenakledilecek-001.jpg

ÇOCUKLARA OYUNCAK HEDİYE ETTİ

Kanser tedavilerinin devamı için Gazze’den Kahire’ye nakilleri gerçekleştirilen çocukları hastanede ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çocuklara oyuncak hediye etti. Gazze’den tedavi için getirilen kanser hastası çocuklarla buluşan Bakan Koca, Nasır Araştırma Enstitüsü Hastanesi’ndeki yaralıları da ziyaret etti. Bakan Koca, ziyaretlerinin ardından Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile ortak basın toplantısı düzenledi.