Şangay açıklarında gemi battı! Mürettebatın 16’sı Türk

Şangay açıklarında gemi battığı haberi son dakika olarak gündemde yer aldı. Batan geminin mürettebatından 16’sının Türk olduğu öğrenilirken olayda toplam 21 denizcinin kurtarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Şangay açıklarında gemi battı! Mürettebatın 16’sı Türk

Şangay kentinde Marshall bayraklı Omega isimli bir gemi Mirabella isimli bir gemiyle çatışma sonucu battı. Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geminin battığı duyurulurken olayda 16’sı Türk, toplam 21 denizcinin kurtarıldığı bilgisine yer verildi.

ÇATIŞMA SONUCU BATTI

Denizcilik Genel Müdürlüğü, batan gemi ile ilgili açıklama yaptı. Çin’in Şangay kentinde yaşanan olayla ilgili gelen açıklamada, ‘AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16’sı Türk, 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.’ denildi.

sangay-aciklarinda-gemi-batti-murettebattin-16-si-turk.jpg

DENİZCİLERİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Olayla ilgili Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden son dakika bilgilendirmeleri gelmeye devam ediyor. Yapılan son açıklamada geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlandığı bilgisine yer verildi. Yapılan görüşmede sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ve MRCC Çin ile koordine sağlandığı duyuruldu.

sangay-aciklarinda-gemi-batti-murettebattin-16-si-turk-001.jpg

DENİZCİLİKTE ÇATIŞMA NEDİR?

Şangay açıklarında meydana meydana gelen gemi batmasının detayları ortaya çıkarken iki geminin çatışma sonucu battığı bilgisine yer verildi. Bu açıklama sonrasında denizcilikte çatışma nedir, denizcilik dilinde çatışma ne anlama gelir gibi sorular gündeme gelmeye başladı. Denizcilikte çatışma, iki teknenin birbirlerine çarpması, vurması ve istemeden yaslaması haline denir. Çatışma seyirde, demirde, rıhtımda aborda vaziyette olabilir. Burada ortak olan nokta olayın istem dışı meydana gelmesidir.

sangay-aciklarinda-gemi-batti-murettebattin-16-si-turk-002.jpg