SON DAKİKA İsrail ve Hamas anlaştı! Netanyahu açıkladı

İsrail-Gazze hattında günlerdir devam eden çatışmalar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve iki tarafın elinde olan rehineler dünya basınında geniş yer bulurken bu akşam İsrail ve Hamas arasında rehine takası konusunda anlaşmaya varıldı.

SON DAKİKA İsrail ve Hamas anlaştı! Netanyahu açıkladı

İsrail ve Hamas rehine takası konusunda anlaştı. Rehine takası konusunda anlaşmaya varan tarafların rehineleri kademeli şekilde serbest bırakacağı öğrenildi. Bu doğrultuda İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilerin serbest bırakılması karşılığında Hamas da elindeki İsrailli rehineleri serbest bırakacak. Bu iki detayı içeren rehine takası konusunda taraflar arasında anlaşma sağlandı. Konuyla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan açıklama geldi.

REHİNE TAKASI KONUSUNDA UZLAŞMA SAĞLANDI

Günlerdir çatışmaların devam ettiği İsrail-Gazze hattında son durum ve tüm gelişmeler dünya gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye acımasız saldırıları sebebiyle günlerdir çocuk, kadın, genç, yaşlı çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Gazze'de büyük bir insanlık dramı yaşanırken bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. İsrail ve Hamas'ın rehine takası konusunda uzlaşmaya vardığı bildirildi.

NETANYAHU2DAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail tarafından rehine takası konusunda onay geldi. İsrail tarafında saat 20.00'de bir toplantı gerçekleştirildi ve toplantının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama geldi. Alınan kararı açıklayan Netanyahu, 'Hükümet bu akşam zor ama doğru bir karar verdi. Rehineler aşamalı bir şekilde serbest bırakılacak. Güvenlik şefleri, aldığımız karara destek verdi.' dedi.

son-dakika-israil-ve-hamas-anlasti-netanyahu-acikladi.jpg

REHİNELER KADEMELİ OLARAK SERBEST BIRAKILACAK

Rehine takası konusunda anlaşma sağlandı. Bu doğrultuda İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılması karşılığında Hamas da elindeki İsrailli rehineleri serbest bırakacak. Rehinelerin aşamalı olarak bırakılacağı açıklandı.

son-dakika-israil-ve-hamas-anlasti-netanyahu-acikladi-001.jpg