SON DAKİKA! İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes başladı

Son dakika haberi… İsrail ve Hamas tarafında Anlaşması sağlanan 4 günlük ateşkes saat 08.00 itibarıyla başladı. Ateşkes kapsamında ilk rehine grubu saat 17.00'de serbest bırakılacak.

SON DAKİKA! İsrail ve Hamas arasında 4 günlük ateşkes başladı

İsrail'in Gazze üzerinde uyguladığı soykırım hız kesmeden devam ederken Katar ve Türkiye'nin araya girmesi ile birlikte 4 günlük ateşkes sağlandı. Ateşkes kapsamında esir takası da yapılacak. Ayrıca Gazze'ye insani yardım girmesi ve yaralıların tahliye edilmesi de mümkün olacak. 4 gün sürecek ateşkeste ilk rehine grubunun saat 17.00'de serbest kalacağı öğrenildi.

İSRAİL DÜN YİNE BOMBALADI

Ateşkes başlamadan önce İsrail Dün yine Gazze’yi adeta bombardımanına tuttu. Az önce bir Okulu bombalayan İsrail burada 28 kişiyi öldürdü. Aynı zamanda Endonezya Hastanesi'ne de baskın yapıldı ve çok sayıda ölü olduğu öğrenildi.

İLK REHİNE GRUBU 17'DE SERBEST KALACAK

Alınan bilgiye göre İsrail ve Hamas arasında yapılan anlaşma doğrultusunda ilk Rehine grubu saat 17.00'de serbest kalacak. Sağlanan mutabakatta Hamas'ın İsrailli 50 esiri serbest bırakacağı öğrenilirken Filistinli 150 esir serbest kalacak.

Esir takası 4 gün boyunca devam edecek ve bu sürede taraflar birbirine saldırı yapmayacak. Yine 4 gün Ateşkes süresi boyunca Gazze'ye insani yardım girmesi de söz konusu olacak. Ayrıca Durumu acil olan hastalar bölgeden Mısır'a tahliye edilecek.