SON DAKİKA! İsrail ve Hamas arasında 5 günlük ateşkes ilan edildiği iddia edildi

İsrail'in Gazze şeridinde saldırıları devam ederken bir son dakika gelişmesi yaşandı. İsrail ve Hamas arasında 5 günlük ateşkes ilan edildiği iddia ediliyor.

SON DAKİKA! İsrail ve Hamas arasında 5 günlük ateşkes ilan edildiği iddia edildi

İsrail ve Hamas arasında çatışmalar devam ediyor. Savaşın 43’üncü gününde Gazneliler yoğun yara aldı. Gündeme son dakika iddiası düştü. İsrail ve Hamas arasında 5 günlük Ateşkes ilan edildiği konuşuluyor. Ateşkesin ABD'nin arabuluculuğu sayesinde gerçekleştirdiği öne sürüldü. Söz konusu ateşkesle birlikte Gazze’deki kadın ve çocukların tahliye edileceği düşünülüyor.

7 Ekim'de Hamas'ın gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail ordusu Gazze şeridini havadan ve karadan bombardımanına tutmaya başlamıştı. Çok sayıda sivilini hayatını kaybettiği olayların ardından İsrail ve Hamas tarafında 5 günlük Ateşkes anlaşmasına varıldığı öne sürülüyor.

ABD ARABULUCULUK YAPTI

İddiaya göre Ateşkes Anlaşması ABD'nin arabuluculuğu doğrultusunda gerçekleşti. 5 gün sürecek Ateşkes sırasında Gazze’deki kadın ve çocukların bölgeden tahliye edilmesi hedefleniyor.

Söz konusu değil daha ABD gazetesi Washington Post'ta yayınlandı. Ateşkesin henüz başlamadığı ve önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacağı da gazetenin iddiaları arasında yer aldı.