23 Nisan’da erkek öğrencilere etek giydirip peçe taktırdılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tokat’taki bir okulda erkek öğrencilere etek giydirip peçe taktırılması tepki topladı. Kısa sürede sosyal medyada yer bulan konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

23 Nisan’da erkek öğrencilere etek giydirip peçe taktırdılar

Tokat’taki bir okulda 23 Nisan etkinlikleri kapsamında erkek öğrencilere giydirilen kostümler tepkilere sebep oldu. Okuldaki 23 Nisan gösterisi kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşirken İl Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girdi ve okul yönetimi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Söz konusu programda 4 erkek öğrenciye etek giydirildiği ve peçe takıldığı görüldü.

23 NİSAN ETKİNLİĞİNDEKİ GÖRÜNTÜLER TARTIŞMA YARATTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde coşkuyla kutlandı. 81 ildeki okullarda 23 Nisan etkinlikleri düzenlendi. Tokat’taki 23 Nisan kutlamasındaki görüntüler ise tartışma yarattı. Tokat’taki bir okulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında 4 erkek öğrencinin etek giymesi ve peçe takması tepki topladı. Kısa sürede sosyal medyada yer bulan görüntülerle ilgili çok ayıda yorum geldi.

23-nisan-da-erkek-ogrencilere-etek-giydirip-pece-taktirdilar.jpg

OKUL YÖNETİMİ VE ÖĞRETMENLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki bir okulda 23 Nisan kutlamaları kapsamında yapılan programda ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ filmindeki sahne canlandırıldı. 4 erkek öğrencinin etek giyip peçe takarak oynadığı etkinlikteki görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 4 erkek öğrenciye etek giydirilerek peçe takılması tepkileri beraberinde getirirken görüntülerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, erkek öğrencilerin etek giyerek peçe takıp yaptığı gösteriyle ilgili okul yönetimi ve programı düzenleyen öğretmenler hakkında idari soruşturma başlattı.