Cumhurbaşkanı az evvel duyurdu! Yüzde 60 zam kesinleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni zam müjdesi. Az önce son dakika açıklaması geldi yüzde 60 zam geliyor.

Cumhurbaşkanı az evvel duyurdu! Yüzde 60 zam kesinleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası yine çok önemli kararlar alındı. Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kabine toplantısı kararları merakla takip edilirken emeklilere çalışanlara sosyal yardım alanlara yeni haberler var. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinine sonrasında son dakika açıklamaları ile vatandaşlara müjdeli haberleri duyurdu. Yüzde 60 zam müjdesi ile beraber emeklilere ikramiye ödeme tarihleri de belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı geçtiğimiz günlerde Beştepe’de gerçekleşti. Tüm bakanların katıldığı kabine toplantısında birçok konu ele alındı. Görüşülen konular arasında iç ve dış siyasi gelişmeler, İsrail Filistin savaşı, ekonomide son durum, Enflasyonun düşüşü gibi maddeler vardı. Aynı zamanda kabine toplantısından öğrencilere de güzel haber çıktı. Milyonlarca öğrenci için kabinede alınan kararlardan biri de zam kararı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yaptığı millete sesleniş konuşmasında yeni zam kararlarını duyurdu. Üniversite öğrencileri sevinçten havalara uçacak. Yüzde 60 zam sonrası yeni burs ve kredi ödemeleri haberimizde…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek kabinede alınan kararları tek tek kamuoyuna duyurdu. Kabine kararları arasında öğrencilere sevindirecek gelişmeler de vardı. Milyonlarca üniversite öğrencisi için kredi ve burs ödemeleri değiştirildi. Yüzde 60 zam yapılan kredi ve Bursa ödemelerinin yeni miktarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre lisans öğrencilerine 1250 TL olarak ödenen burs ₺2.000 seviyesine yükseltildi. Yüksek lisans öğrencileri için verilen ₺2.500 TL tutarındaki burs 4000 TL'ye Doktor öğrencilerine verilen burs ise 6000 TL'ye çıktı.

annelere-devlet-yardimi-1-001.jpg

2024 YILINDA BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama doğrultusunda burs ve kredi ödemelerine zam geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı da yeni bir açıklama yayınlayarak zamlı burs ödemelerinin 2024 yılından itibaren öğrencilerin IBAN numarasına yatacağını duyurdu. Öğrenciler KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması sonrasında burs ödemelerini almaya başlayacak. Henüz açıklanmayan sonuçlar nedeniyle bu sürekli ödemesi alamayan öğrenciler ödeme ile birlikte toplu ödeme almış olacak.