Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! Bakan Yusuf Tekin müjdeyi verdi

Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Atama bekleyen öğretmenler gözü ve kulağı yapılacak açıklamalara çevrilirken Bakan Yusuf Tekin’den bir son dakika açıklaması geldi.

Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! Bakan Yusuf Tekin müjdeyi verdi

Atama bekleyen öğretmenler gelen son dakika açıklamalarına kilitlendi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması branş dağılımı ile ilgili açıklama yaptı. 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyuran Bakan Yusuf Tekin, bu atamalardaki branş dağılımını da açıkladı. Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısında bu konuya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak’ demişti.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA BRANŞLAR BELLİ OLDU

Atama bekleyen öğretmenlerin açıklama için gözlerini çevirdiği Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Öğretmen atamalarındaki branş dağılımı hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, Sınıf Öğretmenliği için 3 bin 263, Özel Eğitim Öğretmenliği için 2 bin 499, Rehberlik Öğretmenliği için bin 597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği için bin 594, İngilizce Öğretmenliği için 968 öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.

ogretmen-atamasi-brans-dagilimi-belli-oldu-bakan-yusuf-tekin-mujdeyi-verdi.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KABİNE’DE SİNYALİ VERMİŞTİ

Dün yapılan Kabine toplantısını yakından takip eden öğretmen adayları, atama ile ilgili yapılan açıklamayı da an be an izledi. Kabine’den sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunun değerlendirildiğini ve Milli Eğitim Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı ile kurmayların bir kez daha görüşme gerçekleştireceğini belirterek bu görüşme sonrasında öğretmen adaylarının bilgilendirileceğini söylemişti. 7 Mayıs 2024 Salı gününü işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak’ demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi ve Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurarak branş dağılımları hakkında da bilgi verdi.