Asgari ücrete YENİ 2. ZAM son dakika! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Asgari ücrete ara zam son dakika. Merkez Bankası ve Mehmet Şimşek'ten önemli karar geldi. Peki Temmuz'da asgari ücrete ara zam olacak mı?

Asgari ücrete YENİ 2. ZAM son dakika! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı

Asgari ücrete YENİ 2. ZAM son dakika! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı!

Asgari ücret zammı olacak mı olmayacak mı? Milyonlarca asgari ücretle çalışan 2024 yılında 2. Zam beklentisi içine girdi. Son dakika haberi ise Merkez Bankası ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Peki asgari ücrete ara zam olacak mı?

Türkiye'de asgari ücretle çalışan 8 milyona yakın vatandaş var. 2024 asgari ücret, Aralık ayında yapılan komisyon toplantıları sonucunda belirlenmişti. Yaklaşık yüzde 50 artış yapılan yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari ücretin açıklanması toplantısında ara zam gereği olmayacağını söylemişti. Ancak o günden bu yana enflasyon artışı durmadı Hayat pahalılığı da her geçen gün yükselmeye devam ediyor. Bu sebeple asgari ücretle çalışanlar zor günler geçiriyor. Uzun zamandan beri asgari ücretlilerin temmuzda ara zam talebi bulunuyordu. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Asgari ücrete 2024 yılında 2. Zam olacak mı? Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi az önce geldi…

asgari-ucrete-yeni-2-zam-son-dakika-1.jpg

MERKEZ BANKASI'NDAN HÜKÜMETE ASGARİ ÜCRET MESAJI

Merkez Bankası, enflasyon hedeflerinin tutmaması üzerine Hazine ve Maliye Bakanı'na önemli bir mektup gönderdi. Mektupta, asgari ücrete ilişkin dikkat çekici ifadeler yer aldı.

asgari-ucrete-yeni-2-zam-son-dakika-2.jpg

ASGARİ ÜCRET GÜNCELLEMESİNE DAİR KRİTİK VURGU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın imzasını taşıyan mektupta, asgari ücretin yıllık güncellenmesinin, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Bu ifade, asgari ücrete ikinci bir zam beklentisine kapıyı kapatan bir mesaj olarak yorumlandı.

asgari-ucrete-yeni-2-zam-son-dakika-3.jpg

PARA POLİTİKASI VE ENFLASYON HEDEFİ

Mektupta, para politikasındaki kararlılık vurgusu yapılarak, bu çerçevede ilerlenmeye devam edileceği aktarıldı. Ayrıca, enflasyonu düşürme ve orta vadede %5 hedefine ulaşma amacı güçlü bir şekilde ifade edildi. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi halinde, politika duruşunun sıkılaştırılacağı ve gerektiğinde politika faizi artışına gidilebileceği belirtildi.

asgari-ucrete-yeni-2-zam-son-dakika-4.jpg

ASGARİ ÜCRET 20.000 TL OLUR MU?

Asgari ücretle çalışanların son dönemlerdeki en önemli gündemi ARA ZAM. 8 milyona yakın Vatandaş ne yazık ki maaşları ile geçinmekte zorlanıyor. Bu sebeple de bir an önce bir düzenleme ile asgari ücret artışı bekleniyor. Temmuz ayı asgari ücrete ara zam söylentileri gündeme gelmeye başladı. Hükümetten kesin bir açıklama yapılmasa da 31 Mart seçimleri sonrasında asgari ücret zammı kararı da alınacağı konuşuluyor. Asgari ücretin 20.000 TL'ye yükseltilmesi de en önemli talep haline dönüştü. Temmuz ayının başından itibaren bu konuda adım atılıp atılmayacağı belli olacak.